Manisa'nın Salihli ilçesinde, trafikte seyir eden bir otomobilin açılır tavanından süzülerek kaputunun üzerine oturan bir kadın, hem sürücü hem de kendisi için tehlikeli anlar yaşattı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, olay sonrası kadın ve araç sürücüsü polis ekiplerince gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, aynı araçta bulunan iki şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.
Gözlerine İnanamadılar
Olay, Salihli ilçesinin Atatürk Bulvarı üzerinde öğle saatlerinde meydana geldi. Çevredeki vatandaşlar, hareket halindeki bir otomobilin açılır tavanından bir kadının belden yukarısının göründüğünü, ardından kadının tavan çerçevesine tutunarak aracın kaputuna doğru ilerlediğini fark etti. Kadın, bir anda kendini aracın ön kaputunun üzerinde buldu; adeta bir aksiyon filmi sahnesini andıran görüntüler, diğer sürücüler ve yayalar tarafından şaşkınlıkla izlendi.
Görgü tanıkları, kadının kaputta otururken sürücünün aracı yavaşlatmadan yoluna devam ettiğini, bu sırada diğer araçların da tehlike anları yaşadığını ifade etti. Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, kadının saçlarının rüzgârla savrulduğu ve zaman zaman dengesini sağlamakta zorlandığı görüldü.
Polis Harekete Geçti
İhbar üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, plakası belirlenen otomobili kısa süre sonra Kıbrıs Caddesi üzerinde durdurdu. Yapılan kimlik kontrolünde, kaputa çıkan kadının 25 yaşındaki S.K., sürücünün ise 28 yaşındaki M.A. olduğu tespit edildi. İki şüpheli, 'trafik güvenliğini tehlikeye atmak' suçlamasıyla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Salihli Adliyesine sevk edilen S.K. ve M.A., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Salihli Kaymakamlığı, olayın trafik güvenliği açısından kabul edilemez olduğunu ve gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu. Ayrıca sürücüye, aracın açılır tavanından yolcu çıkarmak ve güvenli olmayan yolculuk sağlamak gerekçesiyle 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca para cezası kesildiği öğrenildi.
Uzmanlardan Uyarı
Güvenlik uzmanları, bu tür davranışların hem yolcular hem de diğer sürücüler için son derece tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor. Araç içinde emniyet kemeri takılmadan, üstelik açılır tavan gibi bir açıklıktan aracın dışına çıkmak; ani fren, manevra veya yüksek hızda denge kaybına yol açarak ciddi yaralanmalara hatta ölüme neden olabilir. Trafikte bu tür görüntüler maalesef zaman zaman sosyal medyada da paylaşılıyor ve özendirici rol oynayabiliyor.
Yetkililer, kurallara uymayan sürücü ve yolcuların tespit edilmesi halinde ağır yaptırımlarla karşılaşacağını, vatandaşların da bu tarz durumları anında 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmeleri gerektiğini hatırlattı. Salihli'de yaşanan bu olay, eğlence adına yapılan hareketlerin ne kadar büyük riskler taşıdığını bir kez daha gözler önüne serdi.