Manisa'nın Yunusemre ilçesinde iki arkadaş arasında çıkan tartışma acı bir sonla bitti. 13 yaşındaki C.T., henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı 16 yaşındaki arkadaşı Onur Yılmaz'ı bıçaklayarak ağır yaraladı. Olayın ardından kaçan C.T.'nin yakalanması için polis ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.
Olay nasıl gelişti?
Olay, dün akşam saatlerinde Yunusemre ilçesine bağlı bir mahallede meydana geldi. İddiaya göre, 13 yaşındaki C.T. ile 16 yaşındaki Onur Yılmaz arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda C.T., yanında taşıdığı bıçağı çıkararak Onur Yılmaz'ı göğüs bölgesinden bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Onur Yılmaz, ambulansla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Polis kaçan şüpheliyi arıyor
Olayın ardından bölgeden kaçan C.T.'nin yakalanması için polis ekipleri geniş çaplı bir operasyon başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, şüphelinin ailesiyle de irtibata geçildiği öğrenildi. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, C.T.'nin son görüldüğü bölgeyi tespit etmeye çalışıyor. Yetkililer, olayın meydana geldiği mahallede güvenlik önlemlerini artırdı.
Arkadaş kavgası neden ölümle sonuçlandı
Olayın ardından bölge halkı büyük üzüntü yaşarken, iki gencin arasındaki tartışmanın bu kadar şiddetli bir hal alması endişe yarattı. Sosyal medyada yapılan yorumlarda, gençler arasında artan şiddet eğilimine dikkat çekildi. Psikologlar, ergenlik döneminde yaşanan öfke kontrolü sorunlarına ve aile içi iletişimin önemine vurgu yapıyor. Uzmanlar, gençlerin sorunlarını konuşarak çözmek yerine şiddete başvurmalarının önlenmesi için erken müdahale programları geliştirilmesi gerektiğini belirtiyor.