İstanbul Maltepe'de ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı, iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir avukatın yaralandığı çifte cinayetle sonuçlandı. Mehmet Taşkaya, ev sahibi Osman Akyol (65) ve eşi Nursen Akyol'u (60) silahla öldürdükten sonra olay yerinde bekleyerek emniyete teslim oldu. Taşkaya'nın emniyetteki ifadesinde sarf ettiği sözler, olayın vahametini gözler önüne serdi.
Olayın Gelişimi
Maltepe'de bir apartman dairesinde kiracı olarak yaşayan Mehmet Taşkaya ile ev sahibi Osman Akyol arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlık, dün akşam saatlerinde kanlı bir sona ulaştı. Edinilen bilgilere göre Taşkaya, tahliye davası nedeniyle ev sahibine öfkeliydi. Olay günü avukatın da bulunduğu sırada tartışma büyüdü. Taşkaya, yanında getirdiği silahla Osman Akyol ve eşi Nursen Akyol'a ateş etti. Çift olay yerinde hayatını kaybederken, avukat da yaralandı. Taşkaya, cinayetin ardından kaçmadı ve evin başında bekleyerek polisin gelmesini bekledi.
Kan Donduran İfade
Gözaltına alınan Mehmet Taşkaya'nın emniyetteki ifadesi, olayın soğukkanlılığını ortaya koydu. Taşkaya, "Beni mahkemeye verdiler, evimden atmaya çalıştılar. Hakkımı savundum. Pişman değilim." dediği öğrenildi. Yetkililer, Taşkaya'nın psikolojik durumunun araştırıldığını ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi. Komşular, taraflar arasında aylardır süren gerginliğin zaman zaman polise yansıdığını belirtti.
Arka Plan: Ev Sahibi-Kiracı Anlaşmazlıkları
Türkiye'de son yıllarda artan kira fiyatları ve tahliye davaları, ev sahipleri ile kiracılar arasında ciddi gerilimlere yol açıyor. Uzmanlar, bu tür olayların önlenmesi için hukuki süreçlerin hızlandırılması ve arabuluculuk sisteminin etkin kullanılması gerektiğini vurguluyor. Maltepe'de yaşanan bu trajedi, anlaşmazlıkların ne denli tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini gösterdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.