Malatya'da lösemi hastalığını yenerek taburcu olan 10 yaşındaki Hasan Hüseyin Yıldıran için hastane önünde anlamlı bir kutlama gerçekleştirildi. Minik Hasan'ın tedavi gördüğü hastaneden ayrılması vesilesiyle düzenlenen etkinlikte yüzlerce balon aynı anda gökyüzüne bırakıldı. Hastanede tedavisi devam eden diğer çocuk hastalar da balkondan etkinliğe destek vererek sevince ortak oldu.
Uzun Tedavi Sürecinin Ardından Zafer
Hasan Hüseyin Yıldıran, lösemi teşhisi konulduktan sonra uzun ve zorlu bir tedavi süreci geçirdi. Malatya'daki hastanede doktorların ve sağlık personelinin özverili çalışmalarıyla hastalığı yenen Hasan, taburcu edilmeden önce hemşireler ve doktorlar tarafından alkışlarla uğurlandı. Ailesi, oğullarının sağlığına kavuşmasının mutluluğunu doğum günü gibi kutladıklarını belirterek, kendilerini yalnız bırakmayan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Etkinlik, hastane yönetimi ve çocuk hematoloji servisi tarafından organize edildi. Hasan'ın taburcu olduğu gün, hastane bahçesinde toplanan aile üyeleri, sağlık personeli ve diğer hasta yakınları, "Hasan artık iyileşti" yazılı pankartlar açtı. Hasan'ın en sevdiği renk olan mavi ve beyaz balonlar, geri sayımın ardından aynı anda serbest bırakıldı. Gökyüzüne yükselen balonlar, lökomiyle mücadelede bir zaferin simgesi oldu.
Diğer Hasta Çocuklardan Balkondan Destek
Hastanenin üst katlarındaki çocuk hastaları, balkonlara çıkarak ellerindeki küçük balonları salladı ve alkışlarla etkinliğe katıldı. Bazı çocuklar, "Hasan abi, seninle gurur duyuyoruz" diye bağırdı. Hastane sözcüsü, bu tür etkinliklerin tedavi gören diğer çocuklar için moral kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Hasan'ın iyileşmesi, burada yatan tüm çocuklarımıza umut oluyor. Onların da bir gün aynı sevinci yaşayacağına inanıyoruz" dedi.
Etkinliğe katılan Malatya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, lösemi tedavisinde erken teşhisin ve düzenli takibin önemine dikkat çekti. Yetkililer, son yıllarda çocukluk çağı lösemisinde tedavi başarı oranının yüzde 80'lerin üzerine çıktığını belirterek, aileleri çocuklarının rutin sağlık kontrollerini aksatmamaya çağırdı.
Lösemi Farkındalığı İçin Anlamlı Mesaj
Hasan Hüseyin Yıldıran'ın hikayesi, lösemiyle mücadelede moral ve dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, çocukluk çağı lösemilerinin tedavisinde ilik nakli ve kemoterapi gibi yöntemlerin yanı sıra psikolojik desteğin de kritik olduğunu ifade ediyor. Etkinlik, aynı zamanda toplumda lösemiye dair farkındalık oluşturmayı amaçladı. Hasan'ın babası, "Oğlumuzun yaşadığı bu süreç bize sabrın ve umudun ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Tüm ailelere sesleniyoruz: Lütfen lösemi korkulacak bir hastalık değil, tedavisi mümkün. Yeter ki erken teşhis edilsin" diye konuştu.
Etkinliğin sonunda Hasan ve ailesi, hastane bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Küçük Hasan, "Artık okuluma döneceğim ve arkadaşlarımla oynayacağım. Beni tedavi eden doktorlarıma ve hemşirelerime çok teşekkür ederim" dedi. Hastane yönetimi, benzer etkinliklerin diğer taburcu olan çocuklar için de düzenleneceğini açıkladı.
Lösemi, çocukluk çağında en sık görülen kanser türü olarak biliniyor. Türkiye'de her yıl yaklaşık 1500 çocuğa lösemi teşhisi konuluyor. Ancak gelişen tedavi yöntemleriyle birlikte sağkalım oranları giderek artıyor. Malatya'da yaşanan bu sevindirici olay, hem aileler hem de sağlık çalışanları için umut verici bir örnek teşkil ediyor. Uzmanlar, lösemi tedavisinde moral ve sosyal desteğin iyileşme sürecine olumlu katkı sağladığını belirtiyor.