TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Son Dakika SON DAKİKA

Malatya'da 5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Son Dakika Açıklaması

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Malatya'da 5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Son Dakika Açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 13.45'te 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Sarsıntı, başta Malatya merkez olmak üzere Elazığ, Diyarbakır ve Adıyaman gibi çevre illerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı veya yıkım bildirilmezken, ekiplerin saha taramalarına devam ettiği öğrenildi.

Depremin Detayları ve AFAD'ın Uyarıları

AFAD, depremin ardından vatandaşları sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirdi. Yapılan paylaşımda, deprem anında sakin kalınması, sağlam eşyaların altına veya bina içinde güvenli alanlara geçilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, artçı sarsıntıların yaşanabileceği uyarısı yapılarak, hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. Deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, sağlık ve güvenlik birimleri de teyakkuza geçirildi.

Bölgedeki Deprem Aktivitesi ve Geçmiş Depremler

Malatya ve çevresi, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alması nedeniyle sık sık sismik hareketlilik yaşayan bir bölge. 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. Uzmanlar, bu depremin büyük depremlerin tetiklediği artçı hareketlerden biri olabileceğini belirtiyor. Depremin büyüklüğü ve derinliği dikkate alındığında, ciddi bir yapısal hasar beklenmese de, bölgedeki yapı stokunun depreme dayanıklılığı konusunda tedbirlerin artırılması gerektiği vurgulanıyor.

Battalgazi ilçesi, Malatya'nın tarihi ve turistik merkezlerinden biri olmasının yanı sıra, konut ve ticari yapıların yoğun olduğu bir bölge. Depremin ekonomik ve sosyal etkileri henüz netleşmezken, yetkililer olası can kaybı ve hasar bilgisini zamanla duyuracak. Vatandaşlar, AFAD ve valilik açıklamalarını takip etmeye çağrıldı.

Geçmişte de büyük depremlerle sarsılan Malatya, 2020 yılında Elazığ depremini de hissetmişti. Bu tür sarsıntılar, bölgenin deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatırken, yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetin deprem dirençliliği politikalarını hızlandırması bekleniyor. Deprem sonrası vatandaşlar arasında kısa süreli panik yaşansa da, yetkililerin hızlı müdahalesi ve düzenli bilgi akışı sayesinde durum kontrol altına alınmış durumda.

Etiketler:
depremmalatyaafadson dakikabattalgazi

İlgili Haberler

Antalya ve Kütahya'da Orman Yangınları: Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor
Son Dakika

Antalya ve Kütahya'da Orman Yangınları: Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

19 dk önce

Ardahan'da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi
Son Dakika

Ardahan'da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

29 dk önce

İzmir ve Kütahya'da Orman Yangınlarına Müdahale Sürüyor
Son Dakika

İzmir ve Kütahya'da Orman Yangınlarına Müdahale Sürüyor

3 sa önce

DEAŞ operasyonu: 30 ilde 119 şüpheli yakalandı
Son Dakika

DEAŞ operasyonu: 30 ilde 119 şüpheli yakalandı

6 sa önce