TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Metro Hattı'nda seferler normale döndü

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Metro Hattı'nda seferler normale döndü

İstanbul'da dün akşam saatlerinde M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda meydana gelen raydan çıkma olayı nedeniyle duran seferler, sabahın erken saatlerinden itibaren normale döndü. Metro İstanbul yetkilileri, yapılan yoğun çalışmalar sonucunda hattın tekrar işletmeye açıldığını duyurdu.

Raydan çıkma nasıl oldu?

Dün akşam saat 20.00 sıralarında M4 hattında seyir halindeki bir metro aracı, Pendik bölgesinde raydan çıktı. İlk belirlemelere göre, olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, araçta maddi hasar oluştu. Olayın ardından seferler durdurulurken, yolcuların tahliyesi sağlandı. Raydan çıkmanın nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Seferler durduruldu, aktarma yapıldı

Raydan çıkma sonrası Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı istikametinde seferler geçici olarak durduruldu. Yolcular için Pendik istasyonundan aktarma otobüsleri tahsis edildi. Metro İstanbul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "M4 hattımızda meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferlerimiz geçici olarak durdurulmuştur. Çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde seferler normale döndü

Gece boyunca yapılan onarım çalışmaları sonucunda, sabah 06.00 itibarıyla M4 hattında seferler yeniden başladı. İlk seferlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiği belirtilirken, yolcuların mağduriyetinin giderildiği ifade edildi. Metro İstanbul yetkilileri, konuyla ilgili detaylı bir rapor hazırlanacağını ve gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

İstanbul'un en yoğun hatlarından biri olan M4, günlük ortalama 400 bin yolcu taşıyor. Hat, Kadıköy'den başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzanıyor ve birçok aktarma noktasına sahip.

Ulaşım uzmanları, raydan çıkma olayının teknik bir arızadan kaynaklanmış olabileceğini, ancak kesin nedenin inceleme sonucunda netleşeceğini belirtiyor. Benzer olayların yaşanmaması için bakım ve kontrol süreçlerinin daha sıkı takip edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Etiketler:
metroraydan çıkmaulaşımistanbulkadıköy-sabiha gökçen

İlgili Haberler

Zeytinburnu'nda ev soygunu: Kapı kilidini kırıp girdiler, 3 hırsız tutuklandı
Gündem

Zeytinburnu'nda ev soygunu: Kapı kilidini kırıp girdiler, 3 hırsız tutuklandı

22 dk önce

Mersin'de Yolcu Otobüsü Yangını: Otobüs Kullanılamaz Hale Geldi
Gündem

Mersin'de Yolcu Otobüsü Yangını: Otobüs Kullanılamaz Hale Geldi

22 dk önce

ATV 10 Yıldır Zirvede: Temmuz 2026'da da En Çok İzlenen Kanal
Gündem

ATV 10 Yıldır Zirvede: Temmuz 2026'da da En Çok İzlenen Kanal

27 dk önce

Perseid Meteor Yağmuru 13-14 Ağustos Gecesi Gökyüzünde Şölen Sunacak
Gündem

Perseid Meteor Yağmuru 13-14 Ağustos Gecesi Gökyüzünde Şölen Sunacak

32 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe