TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Kurtuluş Savaşı Ruhu: 15 Temmuz'un Kökleri

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Kurtuluş Savaşı Ruhu: 15 Temmuz'un Kökleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ocak 2009’da Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e Gazze’deki soykırımı yüzüne vurması, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Bu çıkış, FETÖ’yü harekete geçirirken, 15 Temmuz darbe girişiminin tohumlarını attı. İşte o sürecin perde arkası.

Davos Çıkışı ve FETÖ’nün Tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2009 Davos Zirvesi’nde “One Minute” çıkışıyla dünya kamuoyunun önünde İsrail’in Gazze saldırılarını kınadı. Peres’in yüzüne karşı “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyen Erdoğan, Türkiye’nin mazlumların yanında durduğunu gösterdi. İsrail yanlısı lobilerin baskısıyla FETÖ, harekete geçirildi. MOSSAD bağlantılı FETÖ, Erdoğan’ı devirmek için kumpas ve darbe planlarına hız verdi. 17-25 Aralık 2013 operasyonları, bu sürecin ilk somut adımıydı.

15 Temmuz: Milletin Zaferi

15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ’nün askeri kanadı darbe girişiminde bulundu. Ancak millet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara indi. 251 şehit, 2 bin 734 gazi verilen bu mücadele, Kurtuluş Savaşı ruhunun yeniden canlandığı an oldu. Tankların önüne yatan vatandaşlar, darbecilere geçit vermedi. Bu direniş, Türk demokrasisinin gücünü tüm dünyaya gösterdi.

Küresel Güçlerin Rolü

Darbe girişiminin arkasında sadece FETÖ değil, aynı zamanda küresel güç odakları da vardı. ABD’nin FETÖ lideri Gülen’i iade etmemesi, bu bağlantıyı doğruluyor. Davos çıkışı, Türkiye’nin Filistin davasına olan bağlılığını pekiştirirken, emperyalist güçlerin Türkiye’yi cezalandırma girişimi olarak değerlendiriliyor.

Değerlendirme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2009’daki cesur duruşu, Türkiye’yi hedef tahtasına koydu ancak milletin iradesi tüm tuzakları bozdu. 15 Temmuz, sadece bir darbe girişiminin püskürtülmesi değil, aynı zamanda bağımsızlık ve onur mücadelesinin simgesidir. Bugün Türkiye, aynı kararlılıkla Filistin davasını savunmaya devam ediyor. Kurtuluş Savaşı ruhu, 15 Temmuz’da yeniden alevlendi.

Etiketler:
15 TemmuzFETÖDavosCumhurbaşkanı ErdoğanGazze

İlgili Haberler

AHBAP soruşturmasında Oğuzhan Uğur gözaltına alındı
Gündem

AHBAP soruşturmasında Oğuzhan Uğur gözaltına alındı

11 dk önce

Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur, Ahbap soruşturmasında gözaltına alındı
Gündem

Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur, Ahbap soruşturmasında gözaltına alındı

11 dk önce

Oğuzhan Uğur, Ahbap Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alındı
Gündem

Oğuzhan Uğur, Ahbap Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alındı

11 dk önce

177 Saatlik Canlı Yayında 2 Milyon Dolar: Kimse Beklemiyordu
Gündem

177 Saatlik Canlı Yayında 2 Milyon Dolar: Kimse Beklemiyordu

16 dk önce