Kurban Bayramı'nın son gününde yurt genelinde etkili olan güneşli hava, vatandaşları sahillere ve millet bahçelerine yöneltti. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin gibi büyükşehirlerde sahillerde adım atacak yer kalmazken, aileler ve genç gruplar piknik yaparak bayramın son gününü doyasıya geçirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, bayram süresince hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Bu durum, deniz kenarındaki tatil beldelerinde yoğunluğu artırdı.
Sahillerde bayram coşkusu
İstanbul'da sahil şeridi boyunca yürüyüş yapan vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte denize girerek serinlemeye çalıştı. Sarıyer, Bebek, Caddebostan ve Florya sahilleri en çok tercih edilen noktalar arasında yer aldı. Ayrıca millet bahçeleri de yoğun ilgi gördü. Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği ve Gençlik Parkı'nda aileler mangal yaparken, çocuklar oyun alanlarında vakit geçirdi. İzmir'de ise Kordon Boyu ve inciraltı Kenti Ormanı'nda yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar, bayramlaşma ve piknik yapma geleneğini sürdürdü.
Yetkililerden uyarılar
Yoğunluğa karşı polis ve jandarma ekipleri, sahillerde ve parklarda güvenlik önlemlerini artırdı. Ayrıca belediyeler, çöp toplama ve temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Yetkililer, vatandaşları çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya davet etti. Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle birçok kişi memleketlerine gitmek yerine şehir içi dinlenme alanlarını tercih etti. Bu durum, kent içi ulaşımda da zaman zaman aksamalara yol açtı. Toplu taşıma araçlarında kapasite artırımı yapıldı.
Bayramın son günü yaşanan bu yoğunluk, Kurban Bayramı'nın geleneksel olarak aile ve dostlarla bir arada geçirilmesinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Sahillerde ve parklarda oluşan kalabalık, bayramın manevi atmosferini pekiştirirken, vatandaşların tatil ihtiyacını da karşılamış oldu.