TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Konya'da Başkan Altay çocuklarla namaz safı tuttu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Konya'da Başkan Altay çocuklarla namaz safı tuttu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez Selçuklu ilçesindeki Hz. Mevlana Camisi'nde düzenlenen geleneksel 'Güle Oynaya Cami' etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi. Her yıl Konyalı çocukların heyecanla beklediği bu özel programda, Başkan Altay çocuklarla birlikte namaz safı tuttu. Etkinlik kapsamında camiye gelen yüzlerce çocuk, hem manevi bir atmosfer yaşadı hem de Başkan Altay ile keyifli anlar geçirdi. Altay, çocuklara cami adabı ve sevgisi konusunda bilgiler verirken, onların mutluluğu objektiflere yansıdı. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte ayrıca çeşitli oyunlar oynandı, ikramlarda bulunuldu.

Başkan Altay'dan çocuklara cami sevgisi aşılaması

Başkan Altay, etkinlikte yaptığı konuşmada çocukların camiyle erken yaşta tanışmasının önemine vurgu yaptı. "Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın camilerimizi sevmesini, ibadetlerimize alışmasını hedefliyoruz. Onların neşesi, bizlere büyük mutluluk veriyor" dedi. Çocukların camiye olan ilgisi ve coşkusu dikkat çekti. Etkinlik boyunca çocuklara rehberlik eden Altay, namaz sonrası onlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Konya'da her yıl düzenlenen bu anlamlı etkinlik, toplumda büyük takdir topluyor. Veli ve çocuklar, belediyenin bu sosyal sorumluluk projesinden memnuniyetlerini dile getirdi.

Geleneksel etkinlik her yıl büyüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Güle Oynaya Cami' etkinliği, 2018 yılından bu yana aralıksız devam ediyor. Her yıl farklı bir camide gerçekleştirilen program, çocukların dini değerlerle eğlenceli bir ortamda buluşmasını sağlıyor. Etkinlikte namazın yanı sıra, dini bilgiler yarışmaları, ilahi dinletileri ve çeşitli oyunlar da yer alıyor. Bu yılki programa yoğun ilgi gösteren aileler, çocuklarının camiye alışması için böyle etkinliklerin önemli olduğunu belirtti. Başkan Altay'ın bizzat katılımı ise etkinliğe ayrı bir değer kattı. Konya'da toplumun her kesiminin takdirini kazanan bu organizasyon, belediyenin sosyal belediyecilik anlayışının bir örneği olarak öne çıkıyor.

Bir gazeteci olarak şunun altını çizmek gerekir: Bu tür etkinlikler, yerel yönetimlerin toplumun manevi değerlerine ne kadar önem verdiğini göstermesi açısından değerli. Aynı zamanda çocukların dini eğitimine eğlenceli bir boyut kazandırarak, onların camiye olan bağlılıklarını artırıyor. Benzer uygulamaların Türkiye genelinde yaygınlaştırılması, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlayabilir.

Etiketler:
KonyaUğur İbrahim AltayGüle Oynaya Camiçocuknamazcami etkinliğibelediye

İlgili Haberler

Adıyaman'da IŞİD operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Siyaset

Adıyaman'da IŞİD operasyonu: 4 kişi tutuklandı

11 dk önce

İstanbul baraj doluluk oranı 13 Temmuz itibarıyla yüzde kaç? İSKİ verileri
Siyaset

İstanbul baraj doluluk oranı 13 Temmuz itibarıyla yüzde kaç? İSKİ verileri

17 dk önce

Türkiye, savunma bankası girişimine kurucu üye olarak katılma kararı aldı
Siyaset

Türkiye, savunma bankası girişimine kurucu üye olarak katılma kararı aldı

17 dk önce

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında eski emniyet amiri Dursun Özmen de gözaltında
Siyaset

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında eski emniyet amiri Dursun Özmen de gözaltında

21 dk önce