Konya'da 45 yaşındaki İbrahim Ekici, evinde ölü bulundu. İlk incelemelerde herhangi bir darp ya da yara izine rastlanmazken, eşi Ayşe Ekici'nin verdiği çelişkili ifadeler ve ortaya çıkan şok mesajlar cinayet şüphesini güçlendirdi. Otopsi sonucunda kesin ölüm nedeninin belirlenememesi, dosyayı daha da karmaşık hale getirdi.
Olayın perde arkası
Olay, 15 Mart 2025 tarihinde Konya'nın Meram ilçesinde meydana geldi. İbrahim Ekici'nin cansız bedeni, eşi Ayşe Ekici tarafından bulundu. İlk ifadesinde eşinin kalp krizi geçirdiğini söyleyen Ayşe Ekici, daha sonra ifadesini değiştirerek tartıştıklarını ve bayıldığını iddia etti. Ancak polis ekipleri, Ayşe Ekici'nin telefonunda yapılan incelemede bir arkadaşına gönderdiği mesajda "Söylediğin her şeyi yaptım adamı öldürdüm" yazdığını tespit etti. Bu mesaj, soruşturmanın seyrini değiştirdi.
Adli süreç ve otopsi raporu
Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopside, İbrahim Ekici'nin vücudunda herhangi bir zehir ya da darbe izine rastlanmadı. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için ileri toksikoloji testleri istendi. Savcılık, Ayşe Ekici'yi 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme, delillerin henüz tamamlanmadığı gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Ancak karar, kamuoyunda tepkiye yol açtı.
Bağlam ve değerlendirme
Konya'da yaşanan bu olay, son yıllarda kadın cinayetleri ve şüpheli ölümlerin ardından gelen çelişkili ifadelerin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Kadın cinayetlerinde adalet arayan sivil toplum örgütleri, Ekici ailesine destek verirken, dosyanın takipçisi olacaklarını duyurdu. Uzmanlar, bu tür olaylarda otopsi raporlarının tamamlanmasının ve telefon mesajları gibi dijital delillerin titizlikle incelenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Olayın aydınlatılması, hem adli sürecin işleyişi hem de toplumsal vicdan açısından önem taşıyor.