Kırşehir merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün güncel yapılanmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun, örgütün mahrem yapılanması içinde yer alan ve ankesörlü telefonlardan aranarak haberleştikleri tespit edilen kişilere yönelik olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri sürüyor.
Operasyonun detayları
Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Kırşehir merkezli olmak üzere Ankara ve Kayseri'de belirlenen adreslere baskın yapıldı. Yapılan aramalarda dijital materyaller ve çeşitli dokümanlara el konuldu.
Gözaltına alınan 9 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi. Şüphelilerin örgütün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdikleri ve "mahrem imamlar" tarafından ankesörlü telefonlardan aranarak talimat aldıkları iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında şüphelilerin ifadelerine başvurulacağı, adli sürecin ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.
FETÖ ile mücadele kapsamındaki operasyonlar
Türkiye genelinde FETÖ'nün deşifresine yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Özellikle emniyet, jandarma ve istihbarat birimlerinin koordineli çalışmalarıyla örgütün güncel yapılanması ortaya çıkarılıyor. Ankesörlü telefon uygulaması, örgütün iletişim yöntemi olarak biliniyor ve bu yöntemle haberleşen şüpheliler tespit ediliyor.
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında binlerce kişi hakkında işlem yapıldı. Örgütün etkinliğinin kırılması için kamu kurumlarından tasfiyeler, örgüt mensuplarının yargı önüne çıkarılması ve örgütsel faaliyetlerin engellenmesi yönünde adımlar atıldı. Bugün gerçekleştirilen operasyon da bu mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Yetkililer, vatandaşların bu tür operasyonlarla ilgili duyarlı olmasını ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmeleri konusunda uyarıyor. Ayrıca, örgütle bağlantısı olan kişilerin adalet önünde hesap vereceği vurgulanıyor.
Gözaltına alınan şüphelilerin kimlikleri ve örgüt içindeki konumları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, soruşturmanın gizliliği nedeniyle detaylar paylaşılmıyor. Ancak edinilen bilgilere göre, şüphelilerin öğretmen, memur ve esnaf oldukları, örgütün güncel yapılanmasında farklı görevler üstlendikleri öne sürülüyor.
Kırşehir'de daha önce de FETÖ operasyonları düzenlenmiş, çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Bu operasyonların, örgütün bölgedeki yapılanmasını çökertmeye yönelik olduğu ifade ediliyor. Emniyet güçlerinin, örgütün tüm hücrelerini tespit etmek ve adalete teslim etmek için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğü bildirildi.
Öte yandan, operasyonla ilgili görüntülerin güvenlik kameralarına yansıdığı, ekiplerin adreslere koşar adım girdiği anlar dikkat çekti. Mahalle sakinleri ise yaşananları şaşkınlıkla izledi.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.