Kırşehir'de bu sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, bir fabrikada çalışan işçileri taşıyan servis midibüsü, önünde seyreden başka bir servis minibüsüne arkadan çarptı. Kazada 1 kişi ağır olmak üzere toplam 17 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.
Kaza anı ve müdahale
Kaza, Kırşehir- Ankara kara yolunun Kırşehir çıkışında, sabah 07.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs, öndeki minibüse arkadan şiddetle çarptı. Çarpmanın etkisiyle her iki araç da savruldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Yaralılar, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Yaralıların durumu
Kazada yaralanan 17 kişiden birinin durumunun ciddiyetini koruduğu, diğerlerinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Yaralıların çoğunluğu fabrika işçilerinden oluşuyor. Sağlık ekipleri, yaralıların tedavilerinin sürdüğünü ve durumlarının yakından takip edildiğini belirtti.
Soruşturma başlatıldı
Kırşehir Valiliği, kazayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kazanın kesin nedeni, araçların hızı, yol durumu ve sürücü hatası gibi faktörlerin incelenmesiyle netleşecek. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, midibüsün fren izine rastlandığı ancak yeterli duramadığı belirtildi.
İşçi servislerinde güvenlik tartışmaları
Bu kaza, işçi servis araçlarının güvenliği konusunu yeniden gündeme getirdi. Türkiye'de her yıl onlarca işçi, servis araçlarının karıştığı kazalarda hayatını kaybediyor veya yaralanıyor. Uzmanlar, servis araçlarının hız sınırlarına uyması, düzenli bakımlarının yapılması ve sürücülerin mesai saatleri dışında yeterli dinlenme süresine sahip olması gerektiğine dikkat çekiyor. Ayrıca, işçi taşımacılığı yapan firmaların denetimlerinin sıkılaştırılması talep ediliyor.
Kırşehir'deki bu üzücü olay, bir kez daha toplu taşıma ve işçi servislerinde can güvenliğinin önemini hatırlatıyor. Yetkililerin, benzer kazaların önlenmesi için gerekli tedbirleri alması ve denetimleri artırması bekleniyor. Yaralıların durumlarıyla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak.