TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan Arı'ya: Olumsuz haberleri takip etmem

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Kılıçdaroğlu'ndan Arı'ya: Olumsuz haberleri takip etmem

Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci İsmail Arı, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini cezaevinde ziyaret ettiğini ve görüşmede Kılıçdaroğlu'nun, hakkındaki olumsuz haberleri asla okuyup takip etmediğini ifade ettiğini açıkladı. Arı, bu samimi diyaloğun basında yer almasının ardından kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Ziyaretin detayları

Arı, görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğünü ve Kılıçdaroğlu'nun kendisine moral vermek için geldiğini belirtti. Gazeteci, "Kılıçdaroğlu bana, 'Ben hakkımda çıkan olumsuz haberleri asla okuyup takip etmiyorum. Çünkü bu tür haberler insanın enerjisini düşürüyor' dedi" ifadelerini kullandı. Arı, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunun, uzun siyasi kariyeri boyunca karşılaştığı eleştirilere karşı bir başa çıkma yöntemi olduğunu düşündüğünü ekledi.

Basın özgürlüğü vurgusu

Görüşmede ayrıca basın özgürlüğü ve Türkiye'deki gazetecilik koşulları da ele alındı. Arı, Kılıçdaroğlu'nun gazetecilere yönelik baskılara dikkat çektiğini ve ifade özgürlüğünün önemini vurguladığını aktardı. İsmail Arı, 2021 yılından bu yana cezaevinde bulunuyor ve davası halen devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun ziyareti, siyasi partilerin tutuklu gazetecilere yönelik ilgisinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

İsmail Arı, daha önce de çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmış ve özellikle toplumsal konulardaki yazılarıyla tanınmıştı. Tutukluluğu ve yargı süreci, uluslararası basın özgürlüğü örgütleri tarafından da yakından takip ediliyor.

Kılıçdaroğlu'nun cezaevi ziyareti, CHP'nin aday belirleme süreci öncesinde partinin gazetecilerle ilişkilerine dair de önemli bir sinyal olarak değerlendiriliyor. Bu tür ziyaretlerin, basın mensuplarına verilen desteğin bir göstergesi olduğu ifade ediliyor.

Türkiye'de gazetecilik mesleğinin karşı karşıya olduğu zorluklar, uzun süredir ulusal ve uluslararası kamuoyunun gündeminde. Tutuklu gazetecilerin sayısı ve basın özgürlüğü endekslerindeki sıralama, Türkiye'yi dünya genelinde olumsuz bir konuma yerleştiriyor. Kılıçdaroğlu'nun ziyareti, bu sorunların çözümüne yönelik siyasi iradenin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Tutuklu gazeteci İsmail Arı'nın açıklamaları, hem Kılıçdaroğlu'nun kişisel yaklaşımını hem de Türkiye'deki basın özgürlüğü tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Görüşmenin, önümüzdeki günlerde siyasi partilerin basınla ilişkileri konusunda yeni bir tartışma başlatması bekleniyor.

Etiketler:
ismail arikemal kilicdaroglucezaevi ziyaretibasin ozgurlugututuklu gazetecisiyaset

İlgili Haberler

KPSS geç başvuru tarihi ve ücreti belli oldu
Siyaset

KPSS geç başvuru tarihi ve ücreti belli oldu

26 dk önce

DEM Parti İmralı Heyeti, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi ziyaret etti
Siyaset

DEM Parti İmralı Heyeti, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi ziyaret etti

26 dk önce

GSB 600 sözleşmeli personel alımı: Başvuru şartları ve kontenjanlar
Siyaset

GSB 600 sözleşmeli personel alımı: Başvuru şartları ve kontenjanlar

26 dk önce

MSB'den AP'ye Sert Tepki: Kıbrıs Kararı 'Akıl Dışı
Siyaset

MSB'den AP'ye Sert Tepki: Kıbrıs Kararı 'Akıl Dışı

36 dk önce