TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ ajanları' sözlerine Tekin'den 'geçmiş olsun' yanıtı

✍️ TercihHaber 📖 3 dk okuma
Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ ajanları' sözlerine Tekin'den 'geçmiş olsun' yanıtı

Mahkeme kararıyla CHP'nin başına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Arkamızdan sinsice sızan ruhunu satmış FETÖ terör örgütü ajanlarını zamanında fark edemediğim için sizlerden özür diliyorum” ifadelerini kullandı. Bu sözler siyaset kulislerinde büyük yankı uyandırırken, daha önce yine mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Gürsel Tekin'in geçmişte Kılıçdaroğlu'na gönderdiği 'geçmiş olsun' mesajı yeniden gündeme oturdu.

Gürsel Tekin'den kritik paylaşım

Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na hitaben “Geçmiş olsun” dedi. Tekin'in bu mesajı, parti içi bir gerilimin işareti olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu'nun 'ajan' sözlerine doğrudan bir yanıt olarak algılanan paylaşım, CHP'deki iki isim arasındaki görüş ayrılığını bir kez daha ortaya koydu.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepkiler

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözleri, parti içinde farklı tepkilere neden oldu. Partinin bazı kanaat önderleri bu açıklamayı “geç kalınmış bir özür” olarak nitelerken, bazıları ise “partiyi töhmet altında bırakan bir ifade” olarak eleştirdi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında ayrıca CHP'nin FETÖ ile mücadelesinde daha kararlı adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası CHP'nin takındığı tutumla ilişkilendiriliyor. CHP, darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadelede hükümete destek verirken, zaman zaman örgütün devlet içindeki yapılanmasına yönelik eleştiriler getirmişti.

Gürsel Tekin'in geçmiş olsun mesajı ve parti içi dengeler

Gürsel Tekin, mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanmasının ardından bir röportajında Kılıçdaroğlu için “Geçmiş olsun” ifadesini kullanmış ve bu sözler parti içinde rahatsızlık yaratmıştı. Tekin, daha sonra bu ifadenin yanlış anlaşıldığını belirterek düzeltme yapmıştı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun son çıkışı, Tekin'in bu sözlerini yeniden hatırlattı.

Parti içi kaynaklar, Kılıçdaroğlu ile Tekin arasında geçmişe dayanan bir gerginlik olduğunu ve bu gerginliğin zaman zaman yüzeye çıktığını söylüyor. Özellikle yerel seçim süreçlerinde ve il yönetimi atamalarında bu iki ismin farklı kanaatler taşıdığı biliniyor.

Siyasi kulislerde yorumlar

Kılıçdaroğlu'nun sözleri ve Tekin'in buna karşılık olarak 'geçmiş olsun' mesajı, siyasi kulislerde CHP'de yeni bir sayfa mı açılıyor sorusunu akıllara getirdi. Bazı yorumcular, bu durumun parti içi muhalefetin sesini yükseltmesine neden olabileceğini ifade ediyor. CHP liderinin sözleri, partinin FETÖ ile mücadeledeki kararlılığını göstermekle birlikte, kendi partisi içinde tartışmalara yol açtı.

Öte yandan, Kılıçdaroğlu'nun özeleştiri yapması ve partinin geçmişteki hatalarını kabul etmesi, bazı seçmenlerde olumlu bir izlenim yaratırken, parti içi dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu.

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı, aynı zamanda 2023 seçim sürecinde CHP'nin FETÖ söylemlerini yeniden şekillendirme çabası olarak da yorumlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin uzun süredir CHP'yi FETÖ'ye karşı yeterince mücadele etmemekle suçlaması, Kılıçdaroğlu'nu bu konuda daha net bir tutum almaya itmiş olabilir.

Uzun vadede, bu tartışmaların CHP'nin kurumsal hafızasına ve parti içi birlikteliğine etkisi önemli olacak. Kılıçdaroğlu'nun 'ajan' sözlerinin, partinin kendi geçmişiyle yüzleşmesi adına bir adım olup olmadığı ve Gürsel Tekin'le arasındaki görüş ayrılığının derinleşip derinleşmeyeceği, önümüzdeki günlerde netleşecek.

Etiketler:
Kemal KılıçdaroğluGürsel TekinFETÖCHPparti içi tartışmasiyaset

İlgili Haberler

Yarkadaş'a canlı yayında 'bölücü' tepkisi: Çiçek'ten sert sözler
Siyaset

Yarkadaş'a canlı yayında 'bölücü' tepkisi: Çiçek'ten sert sözler

31 dk önce

Polise çarpıp kaçtı, 'anksiyetem tuttu' dedi: 557 bin TL ceza
Siyaset

Polise çarpıp kaçtı, 'anksiyetem tuttu' dedi: 557 bin TL ceza

45 dk önce

CHP lideri Özel'in Anıtkabir çelengi tartışma yarattı
Siyaset

CHP lideri Özel'in Anıtkabir çelengi tartışma yarattı

52 dk önce

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yeniden mi gündemde? Kuşoğlu açıkladı
Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yeniden mi gündemde? Kuşoğlu açıkladı

1 sa önce