CHP Genel Başkanlığına mahkeme kararıyla getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek veren CHP'li milletvekili Jale N., Kılıçdaroğlu lehine sokak çağrıları yapmasının ardından yaşanan olumsuz tepkiler nedeniyle pişman olduğunu ifade etti. Milletvekili, halkın büyük bir kısmının bu çağrılara soğuk baktığını ve kendisinin hedef haline geldiğini belirtti.
Vekilin sokak çağrısı ve gelen tepkiler
Jale N., sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının meşru olduğunu savunmuş ve destekçilerini sokağa çağırmıştı. Ancak bu çağrı, partinin diğer kanatlarından ve kamuoyundan sert tepkiler aldı. Özellikle parti içi muhalefet, bu tür eylemlerin CHP'yi bölücü bir görüntü verdiğini belirtti. Vekil, daha sonra yaptığı açıklamada "Sokağa çıkma çağrımın bu kadar tepki çekeceğini tahmin etmemiştim. Bu süreçte yaşanan gerginliklerden üzgünüm" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık süreci
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin önceki genel başkanı olarak görev yapmış, ancak parti içi muhalefetin baskısıyla istifa etmişti. Yapılan olağanüstü kurultayda yerine Özgür Özel seçilmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, bu kararın usulsüz olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş ve mahkeme, eski genel başkanı göreve iade etmişti. Bu karar parti içinde derin bir ayrışmaya neden olurken, Kılıçdaroğlu'na destek veren vekiller ile Özel'e bağlı kalanlar arasında gerginlik yaşanıyor. Jale N.'nin sokağa çıkma çağrısı, bu sürecin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
CHP içi çekişmelerin devam ettiği bir dönemde, Kılıçdaroğlu'na yakın milletvekillerinin sokağa çağrı yapması, partinin kamuoyunda güç kaybına yol açıyor. Siyasi analistler, bu tür çağrıların parti disiplinini zedelediğini ve seçmen nezdinde olumsuz bir algı oluşturduğunu vurguluyor. Jale N.'nin pişmanlık ifadesi, partideki dengeleri yeniden sorgulatırken, Kılıçdaroğlu'nun bu süreçten nasıl çıkacağı merak konusu.