TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'de tasfiye: Disiplinsiz 285 günlük personel kapı dışarı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'de tasfiye: Disiplinsiz 285 günlük personel kapı dışarı

Kemal Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla yeniden CHP Genel Başkanlığı'na döner dönmez genel merkezde tasfiye operasyonu başlattı. Edinilen bilgiye göre, parti içi disiplinsizliklere son vermek amacıyla başlatılan soruşturma kapsamında, 300 günlük çalışma döneminin 285'inde mazeretsiz olarak işe gelmeyen personel ile sosyal medyada parti yöneticilerine hakaret eden bankamatik CHP'liler olarak tanımlanan kişiler görevden alındı.

Bankamatik CHP'lilere neşter

Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla başlatılan temizlik harekatında, özellikle genel merkezdeki bankamatik memurları olarak bilinen ve sadece maaş almak için partiye üye olan kişiler hedef alındı. Parti kaynakları, bu isimlerin hiçbir parti faaliyetine katılmadığını, sadece seçim dönemlerinde ortaya çıktığını belirtti. Soruşturma sonucunda 30'a yakın personelin işine son verildiği öğrenildi.

Detayları Sönmez açıkladı

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, parti içi disiplinin sağlanması için bu kararların alındığı vurgulandı. Açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, parti çalışanlarının liyakat ve sadakat esasına göre belirlenmesi talimatını verdi. 300 günlük çalışma süresinin 285'inde mazeretsiz olarak işe gelmeyenler, partimizin itibarını zedeleyen sosyal medya paylaşımları yapanlar tespit edilerek gereken işlem yapılmıştır" ifadelerine yer verildi. Sönmez, bu operasyonun parti içi demokrasiye zarar vermek amacıyla değil, tam tersine partiyi güçlendirmek için yapıldığını söyledi.

Parti kulislerinde, Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesiyle genel merkezdeki muhalif yapıya karşı bir güç gösterisi yaptığı yorumu yapılıyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin hedef alındığı iddiaları ise yalanlandı. CHP yönetimi, operasyonun herhangi bir gruba yönelik olmadığını, sadece disiplinsizlik yapan personeli kapsadığını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun bu adımı, parti içinde hem destek hem de eleştiri topladı. Destekleyenler, partinin daha profesyonel bir yapıya kavuşacağını savunurken, eleştirenler ise operasyonun Kılıçdaroğlu'nun otoritesini pekiştirmek için kullanıldığını iddia etti. CHP'deki bu iç çalkantı, yaklaşan yerel seçimler öncesinde partinin nasıl bir strateji izleyeceği sorusunu akıllara getiriyor.

Etiketler:
Kemal KılıçdaroğluCHPdisiplintasfiyebankamatik memuruSönmez

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu'na şok: Başbuğ ve Özkan, Özel'e destek verdi
Siyaset

Kılıçdaroğlu'na şok: Başbuğ ve Özkan, Özel'e destek verdi

9 dk önce

Bakan Bayraktar: Günlük 1,5 Milyon Varil Petrol Akış Kapasitemiz Var
Siyaset

Bakan Bayraktar: Günlük 1,5 Milyon Varil Petrol Akış Kapasitemiz Var

11 dk önce

Tekirdağ'da 407 Üreticiye 256 Bin Yazlık Sebze Fidesi Dağıtıldı
Siyaset

Tekirdağ'da 407 Üreticiye 256 Bin Yazlık Sebze Fidesi Dağıtıldı

12 dk önce

Sakarya'da 15 yeni yeşil alan hizmete açıldı
Siyaset

Sakarya'da 15 yeni yeşil alan hizmete açıldı

14 dk önce