Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir polis memuru, boş bir arazide tabancasıyla yaşamına son verdi. Olay yerinde ailesine hitaben yazdığı 'Sizleri seviyorum. Hakkınızı helal edin.' notu bulunurken, emniyet mensubunun intiharı soruşturma başlatılmasına yol açtı.
Olayın detayları
Edinilen bilgiye göre, 28 yaşındaki polis memuru M.A.K., akşam saatlerinde ailesine mesaj göndererek 'Bir yer var, sonra ararım' dedi. Ardından ailesi kendisine ulaşamayınca durumu polise bildirdi. Yapılan çalışma sonucu polis memurunun cep telefonu sinyalleri Melikgazi ilçesi Gesi Mahallesi'ndeki boş bir araziyi işaret etti. Olay yerine giden ekipler, M.A.K.'yi hareketsiz halde buldu. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde polis memurunun hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemede M.A.K.'nin el yazısıyla yazdığı not bulundu. Notta şu ifadeler yer alıyordu: 'Aileme, arkadaşlarıma, herkese söylüyorum: Sizleri seviyorum. Hakkınızı helal edin.'
Soruşturma ve bağlam
Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından polis memurunun cenazesi, otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, polis memurunun daha önce herhangi bir psikolojik sorun yaşayıp yaşamadığı araştırılıyor. Emniyet teşkilatından yapılan açıklamada, meslektaşlarının derin üzüntü duyduğu ve ailesine başsağlığı dilendiği belirtildi. İntihar olayları, özellikle kamu görevlileri arasında zaman zaman gündeme gelirken, meslek gruplarının ruh sağlığına yönelik destek mekanizmalarının yeterliliği yeniden sorgulanmaya başlandı. Şiddetli travmaya maruz kalabilen polis, asker, sağlık çalışanı gibi meslekler için psikolojik destek birimlerinin etkinliği bu tür olayların önlenmesinde hayati rol oynuyor.