Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil önce kaldırımdaki bilet dolum gişesine çarptı, ardından bir ağacı ikiye bölerek parka girdi. Çarpmanın şiddetiyle savrulan araç, park içindeki başka bir ağaca çarparak ancak durabildi. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki vatandaşlar büyük panik yaşadı.
Kaza Nasıl Oldu?
Edinilen bilgilere göre, sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde Sivas Caddesi üzerinde seyreden 38 YA 314 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce kaldırıma çıktı. Kaldırımda bulunan ve halkın kullanımına sunulan bilet dolum gişesine hızla çarpan araç, burada bulunan genç bir ağacı ikiye böldü. Ardından yola devam eden otomobil, parkın tel çitlerini aşarak içeri girdi. Parkta bulunan daha yaşlı bir ağaca çarpan araç, ancak burada durabildi. Kazada araçta büyük maddi hasar oluşurken, parktaki ağaçlar ve gişe de kullanılamaz hale geldi.
Yaralı Yok
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, sürücü ve varsa yolcular hakkında ilk belirlemelere göre yaralanma olmadığını açıkladı. Polis ekipleri ise kaza ile ilgili güvenlik şeridi çekerek inceleme başlattı. Görgü tanıkları, aracın yüksek hızla geldiğini ve sürücünün son anda direksiyonu kırmaya çalıştığını söyledi. Parkta sabah yürüyüşü yapan vatandaşlar, kazanın şansa ucuz atlatıldığını belirterek, “Bir kişiye bile bir şey olmaması büyük şans. Ağaçlar devrildi, gişe yıkıldı ama kimse yaralanmadı” dedi.
Kazanın Ardından: Güvenlik Önlemleri
Kazadan sonra bölgede bulunan birkaç vatandaş, benzer kazaların önüne geçilmesi için hız kesici ve uyarı levhalarının artırılmasını istedi. Melikgazi Belediyesi ekipleri, devrilen ağaçları ve hasar gören gişeyi kaldırmak için çalışma başlattı. Ayrıca parkın girişindeki tel çitlerin güçlendirileceği öğrenildi. Polis, sürücünün ifadesine başvurarak kazanın kesin nedenini belirlemeye çalışıyor. İlk belirlemelere göre sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinde aşırı hız ve dikkatsizlik ihtimali üzerinde duruluyor.
Benzer Kazalar ve Alınacak Önlemler
Bu tür kazalar, şehir içinde kaldırım ve park alanlarının araçlara karşı savunmasız olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Uzmanlar, özellikle yoğun yaya trafiğinin olduğu bölgelerde bariyer ve koruyucu önlemlerin artırılması gerektiğini vurguluyor. Melikgazi ilçesinde son bir yılda meydana gelen benzer kazaların sayısında artış olduğu da yetkililerden edinilen bilgiler arasında. Belediye yetkilileri, alınacak yeni önlemlerle bu tür olayların önüne geçmeyi hedeflediklerini açıkladı. Vatandaşlar ise yetkililerden daha güvenli bir trafik düzeni beklediklerini dile getiriyor.
Kaza, sabah saatlerinde bölgede trafik akışını kısa süreliğine olumsuz etkiledi. Ekiplerin çalışmasıyla araç kaldırılırken, yol tekrar trafiğe açıldı. Yetkililer, sürücülerin aşırı hız ve dikkatsizlikten kaçınmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.