TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Kayseri'de kardeş dehşeti: Ağabeyini av tüfeğiyle öldürdü

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Kayseri'de kardeş dehşeti: Ağabeyini av tüfeğiyle öldürdü

Kayseri'nin Talas ilçesinde meydana gelen korkunç olayda, 47 yaşındaki Oğuz Ü., henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı öz kardeşi Ö.Ü. tarafından av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybetti. Olay, saat 22.00 sıralarında ilçeye bağlı Mevlana Mahallesi'nde yaşandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Oğuz Ü.'nün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri, kaçmaya çalışan şüpheli Ö.Ü.'yü kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Olay anı ve soruşturma

İddiaya göre, iki kardeş arasında henüz belirlenemeyen bir konu yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ö.Ü., evde bulunan av tüfeğini alarak ağabeyi Oğuz Ü.'ye ateş etti. Vücuduna birden fazla saçma isabet eden Oğuz Ü. yere yığıldı. Olayı gören komşuların ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Oğuz Ü.'nün olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, şüpheli Ö.Ü.'yü olay yerinden kaçarken yakaladı. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Cenaze işlemleri ve aile

Oğuz Ü.'nün cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Kayseri Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ailenin acılı bekleyişi sürüyor. Olayın duyulması üzerine mahallede üzüntü yaşanırken, komşular iki kardeşin daha önce de zaman zaman tartıştıklarını ancak bu boyuta varacağını tahmin etmediklerini söyledi. Polis ekipleri, olayla ilgili tanıkların ifadesine başvururken, şüphelinin ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Aile içi şiddet ve silahlı kavgalar Türkiye'de artışta

Bu tür üzücü olaylar, Türkiye'de aile içi şiddet ve silahlı kavgaların geldiği boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, aile içi anlaşmazlıkların silahlı şiddete dönüşmesinin önlenmesi için toplumsal farkındalık ve caydırıcı cezaların artırılması gerektiğini vurguluyor. Kayseri'deki bu kardeş cinayeti de, aile içi çatışmaların ne kadar vahim sonuçlar doğurabileceğinin acı bir örneği oldu. Olayla ilgili yargı süreci devam ederken, kamuoyunun dikkati bir kez daha aile içi şiddet ve silah taşıma ruhsatları gibi konulara çevrildi.

Etiketler:
kaysericinayetkardeşav tüfeğişiddet

İlgili Haberler

Malatya'da yalnız yaşayan 89 yaşındaki kadın banyoda ölü bulundu
Gündem

Malatya'da yalnız yaşayan 89 yaşındaki kadın banyoda ölü bulundu

13 dk önce

Annesinden para alamayınca evi ateşe verdi, yakalandı
Gündem

Annesinden para alamayınca evi ateşe verdi, yakalandı

13 dk önce

Oyun dediler çamaşır suyu içirdiler: 16 yaşındaki Yunus ölümden döndü
Gündem

Oyun dediler çamaşır suyu içirdiler: 16 yaşındaki Yunus ölümden döndü

19 dk önce

Annesinden para alamayınca evi ateşe verdi: 20 yaşındaki şüpheli yakalandı
Gündem

Annesinden para alamayınca evi ateşe verdi: 20 yaşındaki şüpheli yakalandı

24 dk önce