TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Kanala Giren Ailelere Ceza: Sıcak Havada Tehlikeye Davetiye

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Kanala Giren Ailelere Ceza: Sıcak Havada Tehlikeye Davetiye

Adana’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla bunalan gençler ve çocuklar, tehlikeli bir serinleme yöntemine başvurdu: Sulama kanallarına girmek. Kentin çeşitli noktalarında bulunan kanallara giren gençler, hem kendilerini hem de ailelerini zor durumda bıraktı. Olayın ardından harekete geçen yetkililer, kanala giren çocukların ailelerine idari para cezası kesti.

Kanallar Ölüm Saçıyor

Adana’da Seyhan ve Çukurova ilçelerinde yoğunlaşan olaylarda, özellikle gençlerin sulama kanallarına adeta akın ettiği görüldü. Sıcaktan bunalan gençler, 'Burası deniz gibi serin' diyerek kanallara atlarken, uzmanlar bu davranışın ölümcül sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor. Kanallardaki akıntı hızının yüksek olduğu, suyun altında görünmeyen engeller bulunduğu ve su sıcaklığının vücut ısısını aniden düşürerek şoka neden olabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıllarda benzer olaylarda çok sayıda boğulma vakası yaşanmıştı.

Cezalar Caydırıcı Olacak mı?

Adana Valiliği ve ilçe belediyeleri, sulama kanallarına girmenin yasak olduğunu hatırlatarak, girenleri tespit etmek için kamera ve drone kullanımını artırdı. Tespit edilen çocukların ailelerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanıyor. Bu cezaların caydırıcı olması beklenirken, bazı vatandaşlar cezanın yetersiz olduğunu savunuyor. Bir baba, 'Çocuğum ölmesin diye cezayı öderim' ifadelerini kullandı. Yetkililer ise asıl amacın ceza değil, farkındalık yaratmak olduğunu vurguluyor.

Yetkililerden Uyarılar

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında sıkça karşılaşılan bu duruma karşı vatandaşları bilgilendirmek için sosyal medyada kampanya başlattı. 'Kanala Giren Kaybeder' sloganıyla yürütülen kampanyada, kanalların sulama amaçlı kullanıldığı, burada yüzmenin can güvenliği açısından uygun olmadığı anlatılıyor. Ayrıca belediyeler, serinlemek isteyenler için ücretsiz su parkları ve havuzların bulunduğunu hatırlattı.

Uzmanlar, sıcak havalarda özellikle çocukların gözetimsiz bırakılmaması gerektiğini, alternatif serinleme yöntemlerinin (gölge alanlar, klimalı ortamlar, bol su tüketimi) tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Adana'da benzer olayların önüne geçmek için denetimlerin sıklaştırılması ve ailelerin bilinçlendirilmesi önem taşıyor.

Etiketler:
sulama kanalıcezasıcak havaAdanatehlikeçocuk

İlgili Haberler

25-26 Temmuz 2026 Hafta Sonu Sınavları Netleşti
Gündem

25-26 Temmuz 2026 Hafta Sonu Sınavları Netleşti

12 dk önce

Haluk Levent'in 'son rakamı eksik yap' oyunu: 90'lar yöntemiyle dolandırıcılık
Gündem

Haluk Levent'in 'son rakamı eksik yap' oyunu: 90'lar yöntemiyle dolandırıcılık

16 dk önce

3 dolarlık ceket 50 bin dolara satıldı: Tarihi spor anısı ikinci el mağazasında keşfedildi
Gündem

3 dolarlık ceket 50 bin dolara satıldı: Tarihi spor anısı ikinci el mağazasında keşfedildi

22 dk önce

Aspendos'ta 2 bin yıllık Tiyatro Caddesi gün yüzüne çıkarıldı
Gündem

Aspendos'ta 2 bin yıllık Tiyatro Caddesi gün yüzüne çıkarıldı

26 dk önce