TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

İzmit Belediyesi soruşturması: Başkan Hürriyet'in de aralarında olduğu 20 kişi tutuklandı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İzmit Belediyesi soruşturması: Başkan Hürriyet'in de aralarında olduğu 20 kişi tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen İzmit Belediyesi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 20'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi Murat Hürriyet de bulunuyor. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Soruşturmanın kapsamı ve tutuklama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde, İzmit Belediyesi'nde görevli 30 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadeleri alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 30 şüpheliden 20'si tutuklanırken, diğer 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi Murat Hürriyet'in yanı sıra belediye bürokratları ve bazı iş insanlarının da olduğu öğrenildi.

Soruşturmanın detayları ve suçlamalar

Soruşturma kapsamında şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında ihaleye fesat karıştırma, zimmet, irtikap ve kamu zararına neden olma gibi maddi suçlar yer alıyor. Haber ajanslarının geçtiği bilgilere göre, özellikle belediye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı, bazı ihalelerin belirli firmalara verildiği ve karşılığında menfaat sağlandığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında belediye binasında ve şüphelilerin evlerinde aramalar yapıldığı, çok sayıda belge ve dijital veriye el konulduğu belirtiliyor.

Belediye Başkanı Hürriyet'in ifadesi ve gelişmeler

Fatma Kaplan Hürriyet, gözaltına alındıktan sonra avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada suçlamaları reddetti. Hürriyet, belediyenin tüm ihale süreçlerinin şeffaf ve yasalara uygun yürütüldüğünü, soruşturmanın siyasi amaçlı olduğunu ileri sürdü. Eşi Murat Hürriyet de ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Ancak mahkeme, delil durumunu ve kaçma şüphesini değerlendirerek her iki şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi. Tutuklama kararının ardından Hürriyet ve eşi, Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Siyasi ve hukuki bağlam

İzmit Belediyesi'ne yönelik bu soruşturma, Türkiye'de belediyelere yönelik yolsuzluk iddialarının sıkça gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşiyor. Fatma Kaplan Hürriyet, CHP'li bir belediye başkanı olarak daha önce de bazı eleştirilere hedef olmuş, ancak hakkında böyle kapsamlı bir soruşturma ilk kez açılmıştı. Soruşturma dosyasının genişletilmesi ve yeni delillerin ortaya çıkması halinde tutuklu sayısının artabileceği konuşuluyor. Bu gelişmeler, yerel yönetimlerdeki denetim mekanizmalarının tekrar tartışmaya açılmasına neden oldu. Hukukçular, soruşturmanın bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkı açısından sürecin takip edilmesi gerektiğini vurguluyor. Önümüzdeki günlerde savcılığın iddianame hazırlıklarına başlaması ve davanın Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi bekleniyor.

Etiketler:
İzmit BelediyesiFatma Kaplan Hürriyetsoruşturmatutuklamayolsuzluk

İlgili Haberler

Mardin Nusaybin'de bıçaklı kavga: 1 yaralı
Gündem

Mardin Nusaybin'de bıçaklı kavga: 1 yaralı

15 dk önce

Şanlıurfa’da aynı aileden 3 kişi hayatını kaybettiği kazada gözyaşları
Gündem

Şanlıurfa’da aynı aileden 3 kişi hayatını kaybettiği kazada gözyaşları

15 dk önce

Ataşehir Belediyesi Yazıcı Parçaları Alımı İhalesi
Gündem

Ataşehir Belediyesi Yazıcı Parçaları Alımı İhalesi

20 dk önce

Bursa'da Motosikletli Kaza: 5 Yaralı
Gündem

Bursa'da Motosikletli Kaza: 5 Yaralı

30 dk önce