TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

İzmir’de yasa dışı avlanma operasyonu: 50 metrelik ağ ele geçirildi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İzmir’de yasa dışı avlanma operasyonu: 50 metrelik ağ ele geçirildi

İzmir’in Aliağa ilçesinde su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında, Karaköy Mevkii Güzelhisar Çayı üzerinde yapılan çalışmalarda, yasa dışı yollarla suya bırakılmış 50 metre uzunluğunda misina ağı ele geçirildi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, ağa takılan balıklar doğal ortamına geri bırakılırken, ağa el koyuldu. Olayla ilgili olarak avcılık yapan şahısların tespiti için çalışma başlatıldı.

Denetimler aralıksız sürüyor

Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, bölgedeki akarsu ve deniz alanlarında düzenli olarak denetim yapıyor. Ekipler, özellikle av yasağı dönemlerinde ve üreme zamanlarında hassas bölgelerde yoğunlaştırılmış kontroller gerçekleştiriyor. Güzelhisar Çayı’nda yapılan son operasyonda, gece saatlerinde suya bırakıldığı değerlendirilen misina ağı, sabah erken saatlerde yapılan devriye sırasında fark edildi. Ağın uzunluğu ve göz aralığı, yasa dışı avcılıkta kullanılan tipik malzemeler arasında yer alıyor. Yetkililer, bu tür ağların su canlılarına büyük zarar verdiğini ve ekosistemi tehdit ettiğini vurguluyor.

Sürdürülebilirlik hedefi

Su ürünleri kaynaklarının korunması, hem ekonomik hem de ekolojik açıdan büyük önem taşıyor. Türkiye’de balıkçılık sektörü, binlerce kişiye istihdam sağlarken, aşırı ve yasa dışı avlanma nedeniyle bazı türlerin nesli tehlike altına girebiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kapsamda denetimleri artırarak sürdürülebilir avcılığı teşvik ediyor. Aliağa’daki operasyon, bu politikanın bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bölgede daha önce de benzer olaylar yaşanmış, çeşitli suçüstü yakalamaları yapılmıştı. Yasa dışı avcılıkla mücadelede cezai yaptırımların yanı sıra, bilinçlendirme çalışmaları da yürütülüyor. Balıkçılara, av sezonu, tür boyutları ve kullanılması yasak olan av araçları hakkında eğitimler veriliyor.

Ekiplerin titiz çalışması sayesinde ele geçirilen ağ, karaya çıkarılarak imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer vatandaşları yasa dışı avlanma gördüklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeye davet etti. Denetimlerin yıl boyunca aralıksız süreceği belirtildi.

Etiketler:
yasa dışı avcılıkAliağasu ürünleri denetimi

İlgili Haberler

İstanbul Boğazı'ndan 350 Metrelik Dev Platform Geçiyor
Siyaset

İstanbul Boğazı'ndan 350 Metrelik Dev Platform Geçiyor

3 dk önce

Emekliye ÖTV'siz Araç İçin Meclis'e Teklif: Şartlar Neler
Siyaset

Emekliye ÖTV'siz Araç İçin Meclis'e Teklif: Şartlar Neler

4 dk önce

CHP Malatya İl Başkanlığı'nda Gece Yarısı Devir Teslim Krizi
Siyaset

CHP Malatya İl Başkanlığı'nda Gece Yarısı Devir Teslim Krizi

11 dk önce

6 ilde sahte reçete operasyonu: 19 şüpheli yakalandı
Siyaset

6 ilde sahte reçete operasyonu: 19 şüpheli yakalandı

12 dk önce