TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

İzmir'de rüşvet soruşturmasında danışman burs savunması yaptı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İzmir'de rüşvet soruşturmasında danışman burs savunması yaptı

İzmir'in Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında tutuklanan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın danışmanı Özlem Akyılmaz, hakkındaki rüşvet iddialarını reddederek banka transferlerinin depremzede öğrencilere burs olarak verilmek üzere yapıldığını ileri sürdü. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan belediye yetkilileri de ifadelerinde benzer savunmalar yaptı.

Burs mu rüşvet mi?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Seferihisar Belediyesi'nde bazı ihalelerin usulsüz şekilde verildiği iddia ediliyor. Şüpheliler arasında bulunan Akyılmaz'ın, belediye ile yapılan sözleşmeler karşılığında komisyon aldığı öne sürülmüştü. Ancak Akyılmaz, ifadesinde bu paraların depremden etkilenen öğrencilere burs olarak aktarıldığını savundu. Soruşturma kapsamında daha önce belediye başkan yardımcıları ve bazı bürokratlar da ifade vermişti.

Soruşturma sürüyor

Seferihisar Belediyesi'nde geçen ay başlatılan operasyonda, rüşvet ve irtikap suçlamalarıyla çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma dosyasında, belediyenin ihale süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı ve kamu zararına yol açıldığı iddia ediliyor. Akyılmaz'ın avukatı, müvekkilinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması için itirazda bulunacaklarını açıkladı. Mahkemenin, burs belgelerinin incelenmesinin ardından karar vermesi bekleniyor. Olay, yerel yönetimlerdeki yolsuzluk iddialarına bir yenisini eklerken, CHP kanadından henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Türkiye'de belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturmaları sık sık gündeme gelirken, özellikle ihale süreçlerinde yaşanan usulsüzlükler kamuoyunda tartışma yaratıyor. Bu tür davalarda şüphelilerin savunmaları arasında sosyal yardım veya burs gibi gerekçeler yer alabiliyor. Adli sürecin sağlıklı işlemesi için delillerin titizlikle incelenmesi gerekiyor.

Etiketler:
İzmirSeferihisarrüşvetsoruşturmaCHPVeli AğbabaÖzlem Akyılmazburs

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: 1 zanlı tutuklandı
Gündem

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: 1 zanlı tutuklandı

7 dk önce

Bakan Fidan Kahire'de Libya ve Bölgesel Konuları Görüştü
Gündem

Bakan Fidan Kahire'de Libya ve Bölgesel Konuları Görüştü

8 dk önce

Büyükçekmece'de Denizde Çırpınan Suriyeli Çocuk Boğuldu
Gündem

Büyükçekmece'de Denizde Çırpınan Suriyeli Çocuk Boğuldu

11 dk önce

Fethiye'de komşu dehşeti: Bahçe kapısı sesi kavgaya dönüştü, bir kişi öldü
Gündem

Fethiye'de komşu dehşeti: Bahçe kapısı sesi kavgaya dönüştü, bir kişi öldü

12 dk önce