Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, UEFA Konferans Ligi'nde Spartak Trnava'ya 3-2 kaybedilen maçın ardından açıklamalarda bulundu. İtalyan çalıştırıcı, takımın performansından memnun olmadığını belirterek, önümüzdeki günlerde çok sert bir çalışma programı uygulayacaklarını ifade etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Italiano, özellikle savunma hatalarına dikkat çekti ve bu sorunların çözülmesi için yoğun mesai harcayacaklarını söyledi.
Maçın Değerlendirmesi
Italiano, karşılaşmanın ilk yarısında iyi bir oyun sergilediklerini ancak ikinci yarıda konsantrasyon kaybı yaşadıklarını belirtti. 'İlk yarıda oyunu kontrol eden taraftık, ancak ikinci yarıda yaptığımız bireysel hatalar bize pahalıya patladı. Bu seviyede bu tür hatalar affedilmez' diyen Italiano, oyuncularının sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Özellikle duran top organizasyonlarındaki zaafların üzerinde duracaklarını kaydeden teknik adam, 'Rakiplerimizin bizden daha istekli olduğu anlar oldu, bu kabul edilemez' ifadelerini kullandı.
Takımın Durumu ve Gelecek Planları
Beşiktaş'ta son haftalarda yaşanan inişli çıkışlı performansın ardından Italiano, takımın fiziksel ve mental olarak daha hazır olması gerektiğini söyledi. 'Çok sert çalışmalara başlayacağız. Oyuncularımla birebir konuşacağım ve onlardan maksimum fedakarlık bekliyorum' diyen Italiano, transfer dönemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 'Kadromuzdaki oyunculara güveniyorum, ancak eksik bölgeler var. Yönetimle görüşmelerimiz sürüyor, takviyeler yapılabilir' şeklinde konuştu. Önümüzdeki hafta oynanacak lig maçına odaklandıklarını belirten Italiano, taraftarlardan destek beklediklerini de sözlerine ekledi.
Beşiktaş'ın bu sezonki hedefleri doğrultusunda Italiano'nun liderliğinde çıkış yakalaması beklenirken, alınan bu mağlubiyet takımda moralleri bozdu. Ancak İtalyan teknik direktörün açıklamaları, taraftarlar arasında umut verici olarak değerlendirildi.