Kurban Bayramı tatilini İstanbul'da geçiren vatandaşlar, güzel havayı değerlendirmek için park ve sahilleri doldurdu. Özellikle sahil şeritleri ve mesire alanları, bayramın ikinci gününde yoğun ilgi gördü. Aileler ve arkadaş grupları, maske ve mesafe kurallarına uyarak açık havada vakit geçirmeyi tercih etti.
Güneşli havayı fırsat bilenler sahilleri seçti
İstanbul'da bayram tatilinin ikinci gününde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Güneşli havayı fırsat bilen İstanbullular, soluğu sahillerde aldı. Caddebostan, Bostancı, Florya, Bakırköy ve Yenikapı gibi popüler sahillerde yoğunluk yaşandı. Aileler piknik yaparken, çocuklar oyun alanlarında eğlendi. Bisiklet ve yürüyüş yolları da yoğun ilgi gördü.
Parklar da boş kalmadı
Sahillerin yanı sıra İstanbul'un büyük parkları da doldu. Gülhane Parkı, Emirgan Korusu, Belgrad Ormanı ve Yıldız Parkı ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar, doğayla iç içe vakit geçirmenin keyfini çıkardı. Belediyeler, parklarda ve sahillerde hijyen önlemlerini artırırken, zabıta ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı.
Bayram tatilinin uzun olması, İstanbulluların şehir içi dinlenme alanlarına yönelmesine neden oldu. Uzmanlar, açık alanlarda vakit geçirmenin sağlık açısından faydalı olduğunu ancak kalabalık ortamlarda maske ve mesafe kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.
İstanbul'da hafta sonu da güneşli havanın etkili olması bekleniyor. Vatandaşların tatil süresince sahiller ve parklar başta olmak üzere açık alanları tercih etmeye devam etmesi öngörülüyor.