İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde yarın düzenlenecek aşure matem merasimi nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde alınan güvenlik önlemleri kapsamında, ana arterler ve çevre yollarında düzenleme yapılacak. Sürücülerin mağduriyet yaşamamaları için alternatif güzergahları kullanmaları istendi.
Kapatılacak Yollar ve Alternatif Güzergahlar
Küçükçekmece Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan açıklamaya göre, merasimin yapılacağı alan çevresindeki cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak. Kapatılacak yollar arasında Atatürk Caddesi'nin bir bölümü, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın kesişim noktaları ve Halkalı Caddesi'nin bazı kısımları yer alıyor. Trafik ekipleri, sürücüleri yönlendirmek için kavşaklarda ve kritik noktalarda görev yapacak. Alternatif olarak E-5 karayolu ve TEM otoyolunun kullanılması tavsiye ediliyor. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde herhangi bir aksama beklenmezken, metro ve otobüs hatlarının normal seyrinde devam edeceği belirtildi.
Yetkililer, merasime katılacak vatandaşların toplu taşıma kullanmalarını, özel araçlarıyla gelmeleri halinde ise belirlenen otopark alanlarını tercih etmelerini istedi. Etkinlik alanına yaklaşık 500 metre mesafede ücretsiz otopark hizmeti sağlanacağı duyuruldu.
Etkinlik Detayları ve Güvenlik Önlemleri
Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek aşure matem merasimi, Muharrem ayı dolayısıyla organize ediliyor. Program kapsamında dualar edilecek, aşure dağıtımı yapılacak ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Merasime siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. Güvenlik gerekçesiyle etkinlik alanına girişlerde kimlik kontrolü yapılacağı ve üst araması uygulanacağı bildirildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olası olumsuz durumlara karşı teyakkuza geçti. Polis, çevik kuvvet ve bomba imha ekipleri bölgede hazır bulunacak. Sağlık ekipleri de etkinlik süresince sahada olacak. İlçe Belediyesi ise temizlik ve ulaşım konularında destek verecek.
Trafik kapatma uygulamasının merasim sonuna kadar devam edeceği, akşam saatlerinde yolların yeniden trafiğe açılacağı ifade edildi. Sürücülerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik uygulamasını takip etmeleri ve radyo anonslarını dinlemeleri önerildi.