TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

İstanbul'da 127 yıl cezası bulunan hamile firari yakalandı

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
İstanbul'da 127 yıl cezası bulunan hamile firari yakalandı

İstanbul’da 157 hırsızlık kaydı ve 127 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Elif Ş., yedinci hamileliği nedeniyle ertelenen cezasının süresi dolmasına rağmen teslim olmayınca polis ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin sekizinci çocuğuna üç aylık hamile olduğu tespit edildi.

Operasyon ve Yakalanma Anı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezasının infazı için aranan Elif Ş.’nin Küçükçekmece’de bir adreste saklandığı bilgisine ulaştı. Düzenlenen operasyonda şüpheli kıskıvrak yakalanırken, yapılan kontrollerde hamile olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Elif Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hamilelik ve Ceza Ertelenmesi

Elif Ş.’nin daha önce yedi kez hamilelik nedeniyle cezasının ertelendiği, her doğum sonrası yeni bir hamilelikle cezasını ertelettiği ortaya çıktı. Son hamileliğinin ardından ceza infazının başlaması gerekirken teslim olmaması üzerine hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelinin sekizinci hamileliğinin üç aylık olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hukuki Süreç ve Değerlendirme

Yargı çevrelerine göre, Türkiye’de hamile kadınların cezasının ertelenmesi yasal bir hak olmakla birlikte, bu durumun suistimal edilmesi kamuoyunda tepki çekiyor. Uzmanlar, mevcut yasal düzenlemenin hamileliği bir kalkan olarak kullanan kişilere karşı caydırıcılığının artırılması gerektiğini belirtiyor. Bu olay, adalet sisteminde benzer vakaların önlenmesi için yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Etiketler:
İstanbulhamile firarihırsızlıkkesinleşmiş hapis cezasıoperasyonElif Ş.

İlgili Haberler

İstanbul'da Havai Fişek Satışı ve Kullanımı 28 Ekim'e Kadar Yasaklandı
Gündem

İstanbul'da Havai Fişek Satışı ve Kullanımı 28 Ekim'e Kadar Yasaklandı

5 dk önce

İstanbul'da havai fişek ve meşale yasağı: 16 Temmuz'da başlıyor
Gündem

İstanbul'da havai fişek ve meşale yasağı: 16 Temmuz'da başlıyor

6 dk önce

İstanbul'da 16 Temmuz'dan itibaren havai fişek satışı ve kullanımı yasaklandı
Gündem

İstanbul'da 16 Temmuz'dan itibaren havai fişek satışı ve kullanımı yasaklandı

6 dk önce

Halfeti'de sahipsiz köpek 1,5 yaşındaki çocuğu yaraladı
Gündem

Halfeti'de sahipsiz köpek 1,5 yaşındaki çocuğu yaraladı

7 dk önce