İstanbul Sultangazi'de bir aile dramı yaşandı. Uyuşturucu madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir şüpheli, ailesini rehin alarak evine kapandı. Olay yerine sevk edilen özel harekat polisleri, düzenledikleri operasyonla şüpheliyi etkisiz hale getirirken aile fertlerini sağ olarak kurtardı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, şüpheli gözaltına alındı.
Olay Anı ve Müdahale
Sultangazi ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan bir apartman dairesinde meydana gelen olayda, 35 yaşındaki A.K. isimli şüpheli, elindeki bıçakla ailesine saldırdı ve onları rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüphelinin uyuşturucu etkisi altında olduğu ve çevreye tehlike saçtığı öğrenildi. Polis ekipleri, şüpheliyi ikna etmek için uzun süre uğraştı ancak başarılı olamayınca özel harekat polislerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen özel harekat timi, planlı bir operasyonla daireye girdi. Şüpheliyi etkisiz hale getiren ekipler, aileyi kurtardı. Şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.
Şüphelinin Geçmişi ve Uyuşturucu Bağımlılığı
Edinilen bilgilere göre şüpheli A.K.'nin daha önce de uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle tedavi gördüğü ve aile içi şiddet olaylarına karıştığı belirtildi. Aile fertleri, şüphelinin uzun süredir uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele ettiğini, bu nedenle defalarca hastaneye yatırıldığını ifade etti. Ancak bağımlılığın tekrarladığı ve bu son olayın yaşandığı öğrenildi. Uzmanlar, uyuşturucu bağımlılığının toplumda ciddi sorunlara yol açtığını, aile içi şiddet ve rehine olaylarının arttığına dikkat çekiyor. Sultangazi Kaymakamlığı, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
İstanbul genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında son bir yılda yapılan operasyonlarda binlerce kişi gözaltına alındı. Ancak bağımlılıkla mücadelede tedavi merkezlerinin yetersizliği ve rehabilitasyon süreçlerinin aksaması, benzer olayların yaşanmasına neden oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu tür vakalarda psikolojik destek ve sosyal hizmetlerin önemine vurgu yapıyor.
Olayın ardından mahalle sakinleri büyük korku yaşadıklarını, polisin hızlı müdahalesi sayesinde facianın önlendiğini söyledi. Sultangazi Belediyesi, aileye psikolojik destek sağlayacağını açıkladı.