TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya

İsrail'in Lübnan saldırılarında can kaybı 4 bin 319'a yükseldi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İsrail'in Lübnan saldırılarında can kaybı 4 bin 319'a yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 2 Mart 2025'ten itibaren ülke genelinde düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 319'a yükseldiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, aynı dönemde 15 bin 500'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıların özellikle Lübnan'ın güneyinde ve Bekaa Vadisi'nde yoğunlaştığı, sivil kayıpların ağırlıklı olduğu ifade ediliyor.

Can kaybı her gün artıyor

Lübnan resmi makamları, İsrail saldırılarının kararlılıkla devam ettiğini ve insani durumun her geçen gün kötüleştiğini vurguluyor. Bakanlık verilerine göre, son 24 saat içinde 37 kişi daha hayatını kaybetti. Saldırılarda ölenler arasında çok sayıda çocuk ve kadın bulunuyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilenlerin sayısı 1 milyonu aşmış durumda.

Uluslararası toplumdan tepkiler

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve çeşitli ülkeler İsrail'e saldırılarını durdurması çağrısı yaparken, ABD'nin İsrail'e askeri desteğini sürdürmesi dikkat çekiyor. Arap Birliği, konuyu acil oturumda görüşmek üzere toplanma kararı aldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yayımladığı yazılı açıklamada İsrail'i kınayarak, saldırıların derhal sonlandırılması gerektiğini bildirdi.

Lübnan'daki sağlık sistemi artan hasta ve yaralı sayısı karşısında zor durumda. Hastanelerde yatak kapasitesinin %90'ı dolu durumda. Sivil savunma ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Birçok bölgede elektrik ve su şebekesi hasar gördü. Bu durum, salgın hastalık riskini de beraberinde getiriyor.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları, bölgede geniş çaplı bir savaşa dönüşme tehlikesi taşıyor. İran destekli Hizbullah'ın da çatışmalara aktif olarak katılması, gerilimi daha da tırmandırıyor. Bölgesel uzmanlar, taraflar arasında ateşkes sağlanması için uluslararası diplomatik girişimlerin hızlandırılması gerektiğini vurguluyor.

Etiketler:
İsrailLübnansaldırıcan kaybıOrtadoğu

İlgili Haberler

Avrupa alev alev: Fransa'da 10 bin kişi tahliye edildi, 7 vilayette kırmızı alarm
Dünya

Avrupa alev alev: Fransa'da 10 bin kişi tahliye edildi, 7 vilayette kırmızı alarm

2 dk önce

Netanyahu'nun Türkiye korkusu: F-35 ve motorları vermeyin
Dünya

Netanyahu'nun Türkiye korkusu: F-35 ve motorları vermeyin

10 dk önce

Gazze'de aşiretler: Ulusal Komite'nin önünde engel kalmadı
Dünya

Gazze'de aşiretler: Ulusal Komite'nin önünde engel kalmadı

12 dk önce

Yunanistan'da 'merkezleşen Türkiye' endişesi: Nasıl karşı koyacağız
Dünya

Yunanistan'da 'merkezleşen Türkiye' endişesi: Nasıl karşı koyacağız

13 dk önce