TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya

İsrail ateşkesi ihlal etti: Gazze'de 2 Filistinli öldü

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İsrail ateşkesi ihlal etti: Gazze'de 2 Filistinli öldü

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze Şeridi'nin kuzeyinde düzenlediği saldırıda 2 Filistinliyi öldürdü, 1 kişiyi ağır yaraladı. Olay, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'de yaşanan son şiddet olayı olarak kayıtlara geçti. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıklarken, bölgedeki sağlık ekipleri yaralıyı hastaneye kaldırdı. Saldırı, uluslararası toplumun ateşkes çağrılarına rağmen devam eden çatışmaların yeni bir örneği olarak değerlendiriliyor.

İsrail'in Gazze'deki Saldırıları Sürüyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun bölgesinde ateşkesin yürürlükte olduğu bir saatte sivillere yönelik saldırı düzenledi. Filistinli kaynaklara göre, İsrail askerleri açtığı ateşle 2 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi ağır yaraladı. Yaralı, Gazze'deki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İsrail ordusundan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak İsrail, daha önceki saldırılarda 'Hamas militanlarını hedef aldığını' iddia etmişti. Bölgedeki görgü tanıkları, saldırının 'ani ve plansız' olduğunu, sivil halkın kaçışacak zaman bulamadığını ifade etti.

Gazze'de Can Kaybı 73 Bini Aştı

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 73 bin 54'e, yaralı sayısının ise 173 bin 480'e yükseldiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 5 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının hastanelere başvurduğu belirtildi. Açıklamada, 'İsrail güçleri ateşkese rağmen saldırılarını sürdürüyor. Sivil kayıpların büyük kısmını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor' denildi. Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları örgütleri, çatışmaların durdurulması için acil çağrı yaparken, Gazze'deki insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Bölgede yiyecek, su ve ilaç sıkıntısı devam ediyor. Ateşkes görüşmeleri ise Kahire ve Doha'da sürüyor ancak taraflar arasında henüz bir uzlaşma sağlanamadı. Bağımsız analistler, mevcut ateşkesin kırılgan olduğunu ve iki tarafın da anlaşmaya tam olarak uymadığını belirtiyor. Özellikle sivil kayıpların artması, uluslararası kamuoyunda İsrail'e yönelik baskıyı artırıyor. Ancak İsrail hükümeti, Hamas'ın yeniden yapılanmasını engellemek için askeri operasyonları sürdüreceğini ifade ediyor. Gazze'deki çatışmaların bölgesel istikrarı tehdit ettiği ve yeni bir göç dalgasına yol açabileceği endişeleri de dile getiriliyor.

Etiketler:
israilgazzefilistinsaldırıateşkescan kaybı

İlgili Haberler

AB'den üst düzey heyet Türkiye'ye geliyor: Kallas, Kos ve Brunner
Dünya

AB'den üst düzey heyet Türkiye'ye geliyor: Kallas, Kos ve Brunner

4 dk önce

Hürmüz'deki gerilim sonrası ABD-İran görüşmeleri durduruldu iddiası
Dünya

Hürmüz'deki gerilim sonrası ABD-İran görüşmeleri durduruldu iddiası

30 dk önce

AFAD Venezuela'da: 75 kişilik arama kurtarma ekibi Karakas'ta
Dünya

AFAD Venezuela'da: 75 kişilik arama kurtarma ekibi Karakas'ta

35 dk önce

ABD-İran müzakereleri Hürmüz gerilimiyle askıya alındı iddiası
Dünya

ABD-İran müzakereleri Hürmüz gerilimiyle askıya alındı iddiası

39 dk önce