TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

İranlı sanatçı Mohsen Namjoo'nun Ankara konseri kaymakamlık kararıyla iptal edildi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İranlı sanatçı Mohsen Namjoo'nun Ankara konseri kaymakamlık kararıyla iptal edildi

Çankaya Kaymakamlığı, İranlı sanatçı Mohsen Namjoo'nun ilçede planlanan konser etkinliğine izin verilmediğini açıkladı. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, etkinlik için gerekli izinlerin verilmediği belirtilirken, gerekçe olarak “kamu güvenliği ve düzeni” gösterildi. Konser, iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesinin sanatçıyı hedef alan yayınlarının ardından iptal edildi.

Yeni Akit'in hedef göstermesi ve iptal süreci

Yeni Akit gazetesi, Mohsen Namjoo'yu “İran rejimine muhalif” ve “dini değerlere saygısız” olarak nitelendiren bir haberi manşetten duyurmuştu. Haberin ardından sosyal medyada konserin iptali için kampanya başlatıldı. Namjoo, daha önce İran'da protesto şarkıları söylediği için tutuklanmış ve ülkesinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Sanatçı Türkiye'de birçok kez konser vermiş, özellikle gençler arasında popüler olmuştu.

Sanat özgürlüğü ve sansür tartışmaları

İptal kararı, Türkiye'de sanat özgürlüğü ve ifade özgürlüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları kararı “sansür” olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir gazetenin hedef göstermesiyle konserin iptal edilmesi kabul edilemez” dedi. Öte yandan, hükümete yakın kaynaklar ise kararın “kamu düzeni” gerekçesiyle alındığını savundu.

Mohsen Namjoo, 1976 yılında İran'da doğdu. Bestelerinde klasik İran müziğini rock ve cazla birleştiren sanatçı, 2009'daki İran protestolarında söylediği şarkılar nedeniyle hapis yattı. 2012'de ülkesini terk ederek Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşti. Türkiye'de daha önce İstanbul ve İzmir'de konserler veren Namjoo'nun Ankara konseri, beklenenin aksine iptal edildi.

Konser organizatörleri, iptal kararının ardından biletlerin ücretlerinin iade edileceğini duyurdu. Ancak, sanatçının Türkiye'deki diğer konser programlarının da iptal edilip edilmeyeceği henüz bilinmiyor. Olay, Türkiye'de medya ve siyasetin kültürel etkinlikler üzerindeki etkisini bir kez daha gündeme taşıdı.

Etiketler:
Mohsen Namjookonser iptalisansürYeni AkitÇankaya Kaymakamlığıİransanat özgürlüğü

İlgili Haberler

CHP Lideri Özel'e Almanya'dan Destek Ziyareti
Siyaset

CHP Lideri Özel'e Almanya'dan Destek Ziyareti

12 dk önce

Kılıçdaroğlu'nun grup başkanvekili tercihi Faik Öztrak mı? Kulisler hareketlendi
Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun grup başkanvekili tercihi Faik Öztrak mı? Kulisler hareketlendi

12 dk önce

CHP'li Özgür Özel, SPD heyetini TBMM'de ağırladı
Siyaset

CHP'li Özgür Özel, SPD heyetini TBMM'de ağırladı

12 dk önce

AKP'li başkan kaçtı, 1.99 promil alkollü çıktı
Siyaset

AKP'li başkan kaçtı, 1.99 promil alkollü çıktı

27 dk önce