TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Dünya

İran'dan ABD'ye gözdağı: Anlaşma ihlal edilirse bu kez daha sert bir tokat yerler

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İran'dan ABD'ye gözdağı: Anlaşma ihlal edilirse bu kez daha sert bir tokat yerler

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD'yi Tahran yönetimiyle varılan anlaşmanın kurallarına uyması konusunda uyardı. Galibaf, ABD'nin sözünü tutmaması halinde ezici bir yanıt vermekten çekinmeyeceklerini belirtti. İranlı yetkili, “Anlaşma ihlal edilirse bu kez daha sert bir tokat yerler” ifadelerini kullandı.

Galibaf'tan Sert Uyarı

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, başkent Tahran'da düzenlenen bir basın toplantısında ABD'ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Galibaf, iki ülke arasında varılan anlaşmanın tarafların taahhütlerini içerdiğini ve ABD'nin bu taahhütlere sadık kalması gerektiğini vurguladı. “ABD'nin sözlerini tutmaması, güveni zedeler ve biz de buna karşı gereken yanıtı veririz” dedi.

İranlı yetkili, daha önce de benzer uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak, “Anlaşmanın ihlal edilmesi durumunda, İran'ın misillemesi çok daha güçlü olacaktır. Bu kez ABD, çok daha sert bir tokat yiyecek” şeklinde konuştu. Galibaf, İran'ın ulusal çıkarlarını korumakta kararlı olduğunu ve her türlü tehdide karşı caydırıcı adımlar atacağını belirtti.

Anlaşmanın Arka Planı

İran ile ABD arasında varılan anlaşma, nükleer müzakerelerin ardından imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında İran'ın nükleer faaliyetlerini sınırlaması karşılığında ABD'nin bazı yaptırımları kaldırması öngörülüyordu. Ancak taraflar arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanıyor ve ABD'nin taahhütlerini tam olarak yerine getirmediği yönünde İran'dan şikayetler geliyor.

Galibaf'ın açıklamaları, İran'ın anlaşmanın uygulanması konusundaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu. İran yönetimi, ABD'nin yaptırımları hafifletme sözünü tutmadığını ve bu nedenle de anlaşmanın sürdürülebilir olmadığını savunuyor.

Bağımsız analistler, iki ülke arasındaki gerginliğin devam etmesinin bölgesel istikrarı tehdit ettiğini belirtiyor. İran'ın bu açıklamaları, ABD'ye yönelik bir psikolojik üstünlük kurma çabası olarak yorumlanıyor. Ancak tarafların diyalog kanallarını açık tutması, olası bir çatışmanın önlenmesi açısından kritik önem taşıyor.

Etiketler:
iranabdmeclis baskanigalibafanlasmatehdit

İlgili Haberler

Times Meydanı'nda Silah Sesleri Panik Yarattı: 17 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Dünya

Times Meydanı'nda Silah Sesleri Panik Yarattı: 17 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında

13 dk önce

Trump, Erdoğan için Ankara'ya geliyor: NATO Zirvesi'ne sürpriz katılım
Dünya

Trump, Erdoğan için Ankara'ya geliyor: NATO Zirvesi'ne sürpriz katılım

2 sa önce

Times Meydanı'nda Silah Sesleri: New York'ta Büyük Panik
Dünya

Times Meydanı'nda Silah Sesleri: New York'ta Büyük Panik

2 sa önce

YEE, Sırp Polisine Türkçe Kursu Verdi
Dünya

YEE, Sırp Polisine Türkçe Kursu Verdi

3 sa önce