Apple'ın henüz resmi olarak duyurmadığı katlanabilir iPhone Ultra modeli, lüks aksesuar üreticisi Caviar'ın ön sipariş koleksiyonuyla gündeme geldi. Rusya merkezli firma, henüz piyasaya sürülmemiş bu cihaz için 1 milyon rubleye (yaklaşık 11.000 dolar) varan fiyatlarla özel tasarım seçenekleri sunuyor. Caviar'ın bu hamlesi, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırırken, Apple'ın katlanabilir telefon planlarına dair spekülasyonları da yeniden alevlendirdi.
Caviar'ın iPhone Ultra Koleksiyonu
Caviar, daha önce iPhone 14 Pro ve Samsung Galaxy Z Fold gibi modeller için altın, elmas ve nadir derilerle süslenmiş özel sürümler üretmişti. Şimdi ise gözünü Apple'ın henüz tanıtılmayan katlanabilir modeline çevirmiş durumda. Firma, web sitesinde yayınladığı görsellerde, iPhone Ultra'nın ince bir profil, ikiye katlanan bir ekran ve muhtemelen Apple'ın ilk katlanabilir cihazına özgü bir menteşe mekanizmasına sahip olacağını öngörüyor. Koleksiyonda 24 ayar altın kaplama, titanyum gövde ve elmas işlemeli seçenekler yer alıyor. En pahalı model olan 'Gold Ultra', 1 milyon rublelik etiketiyle dikkat çekiyor.
Apple'ın Katlanabilir Telefon Planları
Apple, katlanabilir akıllı telefon pazarına henüz adım atmamış olsa da, sektör kaynaklarına göre şirket bu alanda uzun süredir çalışmalar yürütüyor. Bloomberg'in daha önceki raporları, Apple'ın 2024 veya 2025 yılında piyasaya sürmeyi planladığı katlanabilir bir iPhone üzerinde çalıştığını öne sürmüştü. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Caviar'ın bu ön sipariş kampanyası, Apple'ın katlanabilir telefonuna olan ilgiyi ve lüks segmentteki potansiyel talebi gösteriyor. Teknoloji analistleri, Apple'ın katlanabilir bir cihazla pazara girmesi durumunda, özellikle Samsung ve Huawei gibi rakiplerine karşı ciddi bir rekabet avantajı elde edebileceğini belirtiyor.
Caviar'ın ön siparişlerinin ne zaman teslim edileceği veya Apple'ın bu özel sürümlerle resmi bir işbirliği yapıp yapmadığı ise henüz netlik kazanmış değil. Firma, geçmişte de Apple ürünlerinin lansmanından önce benzer koleksiyonlar çıkarmış ve bu koleksiyonları sınırlı sayıda üretmişti. iPhone Ultra için de benzer bir yaklaşım izlenmesi bekleniyor.
Caviar'ın Önceki Lüks Sürümleri
Caviar, daha önce iPhone 14 Pro için 100.000 doların üzerinde fiyatlarla 'Grand Complications' koleksiyonunu, Samsung Galaxy Z Fold 4 için ise 'Titanium Gold' modelini satışa sunmuştu. Firma, genellikle sınırlı sayıda ürettiği bu cihazları dünya çapında lüks tüketicilere ulaştırıyor. Caviar'ın iPhone Ultra ön sipariş kampanyası, teknoloji ve lüks moda dünyasının kesiştiği noktada ilgi çekici bir örnek olarak değerlendiriliyor.
Henüz piyasaya çıkmamış bir cihaz için ön sipariş almak alışılmadık bir durum olsa da Caviar, bu hamlesiyle hem marka bilinirliğini artırmayı hem de Apple'ın katlanabilir telefonuna olan beklentiyi ticari bir fırsata dönüştürmeyi hedefliyor. Önümüzdeki günlerde Apple'dan konuya ilişkin bir açıklama gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.
Caviar'ın bu girişimi, lüks tüketiciler için teknoloji ürünlerinin bir statü sembolü haline geldiğini bir kez daha gösteriyor. Ancak Apple'ın katlanabilir telefonunun gerçekten piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ve bu tür özel sürümlerin resmi olarak tanınıp tanınmayacağı, teknoloji dünyasının takip ettiği ana konular arasında yer alıyor.