2026 Dünya Kupası üçüncülük maçında İngiltere, Miami'de karşılaştığı Fransa'yı 6-4 yenerek bronz madalyayı kazandı. Harika bir gol düellosuna sahne olan karşılaşmada toplam 10 gol atıldı. İngiltere, turnuvada ikinci kez üçüncülük elde ederken, Fransa ise tarihinde ilk kez dördüncü oldu.
Maça hızlı başlayan taraf Fransa
Maça fırtına gibi başlayan Fransa, ilk yarıda 3-0 öne geçti. Ancak İngiltere, ikinci yarıda toparlanarak 6 gol buldu ve maçı kazanmayı başardı. Maçta en dikkat çeken isim 2 gol atan İngiliz forvet Harry Kane oldu. Fransa'da ise Kylian Mbappé 1 golle yetindi.
Turnuvanın en gollü maçı
Bu sonuçla birlikte turnuvada şimdiye kadar atılan en fazla gollü maç oynanmış oldu. İngiltere, 1966'dan bu yana ilk kez bir Dünya Kupası'nda üçüncülük elde etti. Fransa ise 2018'deki şampiyonluğun ardından bu kez dördüncülükte kaldı. Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde İngiliz futbolcular büyük sevinç yaşadı.
2026 Dünya Kupası, 11 Temmuz'da oynanacak final maçıyla sona erecek. Finalde Arjantin ile Portekiz karşı karşıya gelecek.