TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

İletişim Başkanı Duran: Şam'daki saldırı bölge geleceğine tehdit

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İletişim Başkanı Duran: Şam'daki saldırı bölge geleceğine tehdit

İletişim Başkanı Fahrettin Duran, Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınadı. Duran, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şam'daki bombalı saldırıları en güçlü şekilde kınıyorum. Her türlü terör eylemi yalnızca Suriye'nin değil, bölgemizin ortak geleceğine yönelik tehdittir" ifadelerini kullandı. Saldırıda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

Terörle mücadelede ortak duruş çağrısı

Duran, terörün sınır tanımadığına dikkat çekerek, uluslararası toplumun bu tür saldırılara karşı ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini belirtti. "Bölgemizde barış ve istikrarın tesisi için terörle mücadelede iş birliği kaçınılmazdır. Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız" dedi.

Saldırının detayları

Şam'ın merkezinde, yoğun sivil trafiğin olduğu bir kavşakta meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi yaralandı. Patlamanın, bombalı araçla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Henüz hiçbir örgüt saldırının sorumluluğunu üstlenmedi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik gücü sevk edildi. Yaralıların çevre hastanelere kaldırıldığı ve durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bölgesel yansımalar

Uzmanlar, bu tür saldırıların Suriye'deki kırılgan ateşkes sürecini olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Suriye'de 2011'den bu yana süren iç savaş, terör örgütlerinin varlığını sürdürmesine zemin hazırlamış durumda. Türkiye, terörle mücadelede sınır ötesi operasyonlar düzenleyerek bölgesel güvenliğe katkı sağlıyor. Duran'ın açıklamaları, Türkiye'nin bu konudaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.

İletişim Başkanı Duran'ın bu açıklaması, terörün bölge ülkeleri için ortak bir tehdit olduğu ve iş birliği olmadan üstesinden gelinemeyeceği gerçeğini hatırlatıyor. Bölgedeki istikrarsızlık, yalnızca Suriye'yi değil, Türkiye dahil tüm komşu ülkeleri etkileyen bir güvenlik sorunu olarak öne çıkıyor. Bu nedenle, terörle mücadelede ortak bir strateji ve kararlılık, bölgesel barışın tesisi için kritik önem taşıyor.

Etiketler:
iletişim başkanıfahrettin duranşambombalı saldırıterörsuriyeli sivilbölgesel güvenlikterörle mücadele

İlgili Haberler

Bakan Fidan, NATO Zirvesi'nde kısıtlı katılımlı güvenlik toplantısına katıldı
Siyaset

Bakan Fidan, NATO Zirvesi'nde kısıtlı katılımlı güvenlik toplantısına katıldı

2 dk önce

NATO liderlerine Beştepe'de sunulan akşam yemeği menüsü belli oldu
Siyaset

NATO liderlerine Beştepe'de sunulan akşam yemeği menüsü belli oldu

3 dk önce

ABD, İran petrolünün satışına izin veren lisansı iptal etti
Siyaset

ABD, İran petrolünün satışına izin veren lisansı iptal etti

5 dk önce

Kılıçdaroğlu yönetiminin atadığı başkan, il binasına çilingirle girdi
Siyaset

Kılıçdaroğlu yönetiminin atadığı başkan, il binasına çilingirle girdi

6 dk önce