TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

İki aile arasında yol verme kavgası: 2 ölü, 7 yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İki aile arasında yol verme kavgası: 2 ölü, 7 yaralı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde öğleden sonra meydana gelen silahlı, taşlı ve sopalı kavgada iki kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Kırsal Ilıcak Mahallesi mevkisinde, Nusaybin kara yolu üzerinde seyir halindeki iki aileye mensup kişiler arasında yol verme meselesi yüzünden başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine taş, sopa ve tabancalarla saldırdı. Olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kavganın detayları

Edinilen bilgilere göre, iki aile fertleri araçlarıyla Nusaybin kara yolunda seyir halindeyken yol verme nedeniyle aralarında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede fiili saldırıya dönüşmesi üzerine taraflar birbirlerine taş, sopa ve tabancalarla saldırmaya başladı. Olayda iki kişi silahla vurularak olay yerinde hayatını kaybetti. Yedi kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından Nusaybin Devlet Hastanesi ve çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri, olayın ardından bölgede güvenlik önlemi alırken, kavgaya karışan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bölgede gerginlik sürüyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde zaman zaman aileler arasında husumetler yaşandığı biliniyor. Yetkililer, olayın yol verme kavgası gibi basit bir sebeple başlamasına rağmen aileler arasında daha önceden var olan bir gerginliğin de etkili olabileceğini değerlendiriyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, jandarma ekipleri olayın faillerini belirlemek ve yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Bölge sakinleri, yaşanan olayın ardından endişeli olduklarını belirtti. Olayın, bölgedeki aileler arasındaki mevcut gerginliği tırmandırabileceği endişesiyle yetkililerin önleyici tedbirler alması bekleniyor. Bu tür olayların önüne geçilmesi için toplumsal diyalog ve barış çalışmalarının artırılması gerektiği ifade ediliyor.

Etiketler:
Nusaybinkavgayol vermesilahlı kavgaMardinölüyaralı

İlgili Haberler

Elinde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak
Gündem

Elinde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

5 dk önce

Annesinin Sevgilisini Öldüren Zanlı Tutuklandı
Gündem

Annesinin Sevgilisini Öldüren Zanlı Tutuklandı

5 dk önce

Edirne'de şiddetli sağanak ve dolu hayatı felç etti
Gündem

Edirne'de şiddetli sağanak ve dolu hayatı felç etti

6 dk önce

Elazığ'da 7 yıl sonra baraj kapakları açıldı: Su tahliyesi sürüyor
Gündem

Elazığ'da 7 yıl sonra baraj kapakları açıldı: Su tahliyesi sürüyor

7 dk önce