TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

İBB yöneticisinin kaçırılması: 12 şüpheli adliyede

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
İBB yöneticisinin kaçırılması: 12 şüpheli adliyede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın kaçırılmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, olayın planlanması ve uygulanmasında farklı rolleri olduğu belirtiliyor.

Soruşturma detayları

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta Çarşamba günü meydana gelen kaçırma olayıyla ilgili geniş çaplı bir operasyon düzenlemişti. Gözaltına alınan 12 kişi arasında, olayın azmettiricisi olduğu değerlendirilen kişilerin de bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmanın derinleştiği ve yeni gözaltıların olabileceği belirtiliyor.

Olayın arka planı

Erhan Karaal, 15 Şubat günü sabah saatlerinde evinden çıktıktan sonra kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmış, yaklaşık üç saat sonra Silivri'de bir ormanlık alanda terk edilmiş halde bulunmuştu. Karaal'ın darp edildiği ve telefonunun alındığı tespit edilmişti. İBB yönetimi, olayı 'siyasi bir saldırı' olarak nitelendirmiş, İçişleri Bakanlığı ise soruşturmanın titizlikle sürdüğünü açıklamıştı.

Hukuki süreç

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılacak. Karaal'ın avukatı, olayın aydınlatılması için tüm delillerin toplanmasını talep ettiklerini belirtti. Bu tür eylemlerin kamu görevlilerinin güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan hukukçular, faillerin en ağır cezayı alması gerektiğini ifade ediyor.

Etiketler:
İBBkaçırmaErhan Karaalgözaltıadliyesiyaset

İlgili Haberler

Cumhur İttifakı Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan hakkında soruşturma
Siyaset

Cumhur İttifakı Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan hakkında soruşturma

1 dk önce

Kılıçdaroğlu, Özel'in Gitmesini İstiyor: CHP'de Kördüğüm
Siyaset

Kılıçdaroğlu, Özel'in Gitmesini İstiyor: CHP'de Kördüğüm

4 dk önce

Ehliyetlerinizi Kontrol Edin: Son Geçerlilik Tarihine Dikkat
Siyaset

Ehliyetlerinizi Kontrol Edin: Son Geçerlilik Tarihine Dikkat

6 dk önce

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç CHP'den istifa etti
Siyaset

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç CHP'den istifa etti

7 dk önce