TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Teknoloji

Hyundai Teknik Şefi: 100 kWh Batarya Yeterli

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Hyundai Teknik Şefi: 100 kWh Batarya Yeterli

Otomotiv dünyasında elektrikli araçların menzilini artırmak amacıyla batarya büyütme yarışı sürerken, Güney Koreli üretici Hyundai'den bu yaklaşıma karşı çıkan bir açıklama geldi. Porsche kökenli mühendis Manfred Harrer, 2026'da Hyundai Motor Group'un teknik liderliğini devralacak isim olarak, 100 kWh'nin üzerindeki bataryaların çoğu kullanıcı için fazla olduğunu belirtti. Harrer, “100 kWh fazlasıyla yeterli” diyerek sektördeki menzil odaklı rekabete yeni bir perspektif getirdi.

Manfred Harrer'in Vizyonu

Hyundai Motor Group, Porsche ve Audi gibi markalarda üst düzey teknik roller üstlenmiş olan Manfred Harrer'i bünyesine katarak elektrikli araç stratejisini güçlendirmeyi hedefliyor. Harrer, Kore merkezli şirketteki yeni görevinde Grup Çapında Araç Geliştirme ve Teknolojiden sorumlu olacak. Şirket içi kaynaklara göre Harrer, özellikle batarya teknolojilerinde verimlilik odaklı bir yaklaşım benimsemeyi planlıyor. Harrer'in bu açıklamaları, Hyundai'nin gelecekteki elektrikli modellerinde daha kompakt ve hafif batarya paketlerine yönelebileceğinin sinyalini veriyor.

Sektördeki Menzil Yarışı

Günümüzde birçok otomobil üreticisi, elektrikli araçlarının menzilini artırmak için batarya kapasitelerini sürekli yükseltiyor. Tesla, Lucid Motors ve Çinli markalar, 150 kWh ve üzeri bataryalarla 1000 km menzil hedeflerini duyururken, Hyundai'nin bu yaklaşımı sektörde dikkat çekiyor. Harrer'e göre, büyük bataryalar sadece maliyet ve ağırlık artışına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda çevresel etkiyi de olumsuz etkiliyor. Hyundai mühendisleri, günlük kullanımda 100 kWh'lik bir bataryanın ortalama bir sürücünün ihtiyacını fazlasıyla karşıladığını savunuyor. Ayrıca, hızlı şarj altyapısının yaygınlaşmasıyla birlikte, menzil kaygısının zamanla azalacağı öngörülüyor.

Hyundai'nin Batarya Stratejisi

Hyundai, Ioniq 6 ve Ioniq 5 gibi modellerinde 77.4 kWh batarya kullanarak rekabetçi menziller sunuyor. Şirket, gelecekte batarya teknolojisinde verimliliği artırmak için katı hal bataryaları ve hücreden pakete (cell-to-pack) gibi yeniliklere yatırım yapıyor. Harrer'in liderliğinde, daha hafif, daha ucuz ve daha hızlı şarj olabilen batarya sistemlerinin geliştirilmesi bekleniyor. Hyundai'nin “100 kWh yeterli” söylemi, diğer üreticilerin de benzer bir stratejiye yönelmesi durumunda sektörde bir dönüm noktası olabilir. Sonuçta, tüketici alışkanlıkları ve altyapı geliştikçe, menzil odaklı rekabet yerini verimlilik ve sürdürülebilirlik tartışmalarına bırakabilir.

Etiketler:
Hyundaibataryaelektrikli araçManfred Harrermenzil

İlgili Haberler

NATO Ankara Zirvesi'nde Trump'tan KAAN'a F110 Motoru Hediyesi
Teknoloji

NATO Ankara Zirvesi'nde Trump'tan KAAN'a F110 Motoru Hediyesi

24 dk önce

GTA 6 Öncesi Rockstar Games'e Çalışan Suçlamaları
Teknoloji

GTA 6 Öncesi Rockstar Games'e Çalışan Suçlamaları

1 sa önce

SpaceX'e rakip çıkıyor: Çin, 18 internet uydusunu daha fırlattı
Teknoloji

SpaceX'e rakip çıkıyor: Çin, 18 internet uydusunu daha fırlattı

1 sa önce

iPhone 18: 9 GB RAM ve iOS 27'de iki özellik yok
Teknoloji

iPhone 18: 9 GB RAM ve iOS 27'de iki özellik yok

2 sa önce