TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Hendek'te lastik tamiri sırasında TIR körüğü patladı: 1 ağır yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Hendek'te lastik tamiri sırasında TIR körüğü patladı: 1 ağır yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir akaryakıt istasyonu bünyesinde faaliyet gösteren lastikçide korkunç bir iş kazası yaşandı. Lastik tamiri yaptığı sırada TIR'ın havalı körüğünün patlaması sonucu 25 yaşındaki Hakkı Umut Çamurcan ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olay, sabah saatlerinde Yenimahalle mevkiindeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi.

Patlama anı güvenlik kamerasında

Edinilen bilgilere göre, lastik tamircisi Hakkı Umut Çamurcan, TIR'ın arka lastiğini sökmek için havalı körüğü kullandığı sırada körük aniden patladı. Patlamanın şiddetiyle Çamurcan metrelerce savruldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan genç adam, ilk müdahalenin ardından Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Çamurcan'ın lastikle uğraştığı sırada büyük bir patlama yaşandığı ve gencin yere yığıldığı anlar yer alıyor.

Soruşturma başlatıldı

Olayla ilgili olarak Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Patlamanın kesin nedeni araştırılırken, iş güvenliği uzmanları havalı körüklerin periyodik bakımının önemine dikkat çekiyor. TIR'ın sahibi ve lastikçi işletmesi hakkında ifadeler alındı. Benzer kazaların yaşanmaması için ekipman kontrollerinin düzenli yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Sakarya'da iş kazaları zaman zaman gündeme gelirken, bu olay iş güvenliği önlemlerinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hendek'teki bu üzücü olay, lastik tamir sektöründe çalışanların karşılaştığı riskleri de ortaya koydu. Hakkı Umut Çamurcan'ın sağlık durumuyla ilgili hastaneden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, ailesinin olay yerinde sinir krizi geçirdiği bildirildi. Yetkililer, olayla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacak.

Etiketler:
Hendeklastik tamiriTIR körüğüpatlamaağır yaralıiş kazasıSakarya

İlgili Haberler

Arnavutköy'de kule vinç devrildi: 2 yaralı; kurtarma operasyonu görüntülendi
Gündem

Arnavutköy'de kule vinç devrildi: 2 yaralı; kurtarma operasyonu görüntülendi

2 dk önce

Elazığ'da başıboş köpek saldırısı: Kadın yaralı kurtuldu
Gündem

Elazığ'da başıboş köpek saldırısı: Kadın yaralı kurtuldu

6 dk önce

Dışişleri Bakanı Fidan Endonezya'ya gidiyor: 10 milyar dolar hedefi
Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Endonezya'ya gidiyor: 10 milyar dolar hedefi

8 dk önce

Bakan Çiftçi: Terörsüz Türkiye devlet aklının ürünü
Gündem

Bakan Çiftçi: Terörsüz Türkiye devlet aklının ürünü

9 dk önce