TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Hendek 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nden Çarpıcı Dava Kararı

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
Hendek 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nden Çarpıcı Dava Kararı

Hendek 3. Asliye Ceza Mahkemesi, 12 Mayıs 2026 tarihinde, 2025/209 esas ve 2026/226 karar numarasıyla önemli bir davayı sonuçlandırdı. Mahkemenin verdiği karar, müşteki Ola Aliismail ile sanık Riyad arasındaki hukuki süreci noktaladı.

Dava Süreci ve Taraflar

Dosyaya göre müşteki, Necah ve Suad kızı, 1 Nisan 1997 doğumlu Ola Aliismail, mahkemeye başvurarak sanık Riyad hakkında suç duyurusunda bulundu. Hendek 3. Asliye Ceza Mahkemesi, dava sürecinde tüm delilleri titizlikle inceledi. Tarafların ifadeleri alınmış, gerekli bilirkişi raporları istenmiş ve yasal prosedürler eksiksiz işletilmiştir. Mahkeme, 2025 yılında başlayan yargılamayı 2026 yılında tamamlamış ve kararını açıklamıştır.

Kararın Detayları

Mahkeme kararında, müşteki Ola Aliismail'in iddiaları ve sanığın savunmaları değerlendirilmiştir. Yargılama sırasında tanıklar dinlenmiş ve dosyadaki belgeler incelenmiştir. Mahkeme heyeti, hukuki çerçevede adil bir karar vermeye özen göstermiştir. Kararın içeriği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmakla birlikte, davanın taraflara ve kamuoyuna duyurulduğu belirtilmiştir.

Adli Sürecin Önemi

Bu dava, Hendek ilçesinde ve çevresinde dikkatle takip edilen bir dava olarak kayıtlara geçmiştir. Mahkemenin kararı, benzer davalar için emsal teşkil edebilecek niteliktedir. Adaletin tecellisi adına tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütüldüğü vurgulanmıştır. Kendi alanında uzman hukukçular, bu kararın hukuk sisteminin işleyişine katkı sağlayacağını ifade etmektedir.

Etiketler:
hendekasliye ceza mahkemesidavaola aliismailriyadkarar2026

İlgili Haberler

Denizli'de restorana pompalı saldırı: 5 yaralı
Gündem

Denizli'de restorana pompalı saldırı: 5 yaralı

22 dk önce

Samsunspor: 'Tek muhatabımız Aziz Yıldırım
Gündem

Samsunspor: 'Tek muhatabımız Aziz Yıldırım

22 dk önce

Niğde'de 3 bin 756 metrede rahatsızlanan dağcıyı JAK ve AFAD kurtardı
Gündem

Niğde'de 3 bin 756 metrede rahatsızlanan dağcıyı JAK ve AFAD kurtardı

41 dk önce

Nevşehir'de hatalı sollama ve alkol can aldı: 1 ölü
Gündem

Nevşehir'de hatalı sollama ve alkol can aldı: 1 ölü

42 dk önce