TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Ekonomi

Haziran ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Haziran ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, haziran ayına ait Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin toplam 1 milyar 830 milyon lira olarak hesaplara yatırıldığını açıkladı. SED programı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim, sağlık ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenli olarak yapılan nakdi yardımları kapsıyor. Bakan Göktaş, ödemelerin her ay düzenli şekilde gerçekleştirildiğini ve bu ay da ulaştırıldığını belirtti.

Ödemelerin detayları

SED ödemeleri, hanede bulunan çocuk sayısına ve ailenin gelir durumuna göre farklılaşıyor. Bakanlık verilerine göre, haziran ayında yapılan ödemelerden yaklaşık 500 bin çocuk yararlanıyor. Ödeme tutarları, çocuk başına aylık 1.500 TL ile 3.500 TL arasında değişiyor. Toplam bütçe, bir önceki aya göre enflasyon oranında güncelleniyor. Bakan Göktaş, sosyal yardımların etkin bir şekilde ulaştırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

SED programının kapsamı

Sosyal ve Ekonomik Destek programı, 2001 yılından bu yana uygulanıyor. Program, yoksulluk riski altındaki ailelerin çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri aracılığıyla yapılıyor. Hak sahipleri, başvuru sonrası yapılan sosyal inceleme sonucunda belirleniyor. SED ödemeleri, PTT veya banka hesaplarına yatırılıyor. Bakanlık, 2023 yılı sonuna kadar toplam 20 milyar lira SED ödemesi yapmayı planlıyor.

Türkiye'de sosyal yardım programları, son yıllarda artan enflasyon ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle daha da önem kazandı. SED ödemeleri, dar gelirli ailelerin çocuklarının okula devam etmeleri ve sağlık hizmetlerine erişimini sağlamada kritik bir rol oynuyor. Uzmanlar, bu tür nakit yardımların yoksullukla mücadelede etkili olduğunu ancak sürdürülebilir kalkınma için yapısal reformların da gerekli olduğunu vurguluyor. Bakan Göktaş'ın açıklaması, sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak yardımların devam edeceğini gösteriyor.

Etiketler:
SED ödemeleriMahinur Özdemir Göktaşsosyal yardımhaziran 2023Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

İlgili Haberler

Türkiye'nin CDS'i 223 baz puana geriledi: Savaş öncesi seviyede
Ekonomi

Türkiye'nin CDS'i 223 baz puana geriledi: Savaş öncesi seviyede

11 dk önce

Ankara Havalimanı Resmen Hizmete Açıldı
Ekonomi

Ankara Havalimanı Resmen Hizmete Açıldı

11 dk önce

MİA Başkanı Köse: Veriyi doğru işlemek stratejik bir kabiliyet haline geldi
Ekonomi

MİA Başkanı Köse: Veriyi doğru işlemek stratejik bir kabiliyet haline geldi

12 dk önce

Otomotivde ÖTV Geliri 5 Ayda 282 Milyar TL'yi Aştı
Ekonomi

Otomotivde ÖTV Geliri 5 Ayda 282 Milyar TL'yi Aştı

21 dk önce