TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

HAYAT 112 uygulaması yarım milyon indirmeye yaklaştı

✍️ TercihHaber 📖 1 dk okuma
HAYAT 112 uygulaması yarım milyon indirmeye yaklaştı

HAYAT 112 mobil uygulaması, bir haftada 400 binin üzerinde indirme sayısına ulaştı. Türkiye'nin tüm acil çağrılarını tek bir platformda toplayan uygulama, vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, ihbarların büyük kısmı İstanbul'dan yapıldı. AFAD, Jandarma, İtfaiye ve Orman Yangını İhbarı gibi birimlere doğrudan erişim sağlayan uygulama, özellikle afet ve kriz anlarında hayat kurtarmayı hedefliyor.

Uygulamanın özellikleri ve kullanımı

HAYAT 112, kullanıcılara tek bir tuşla acil durum bildirimi yapma imkanı tanıyor. Uygulama, konum bilgisini otomatik olarak paylaşarak ihbarın hızlıca değerlendirilmesini sağlıyor. Ayrıca uygulama üzerinden sesli, yazılı ve görüntülü ihbar yapılabiliyor. Yangın, sel, deprem gibi durumlar için uyarı sistemleri de bulunan uygulama, özellikle orman yangınlarında erken müdahale için kritik önem taşıyor. İlk hafta verilerine göre en çok ihbar İstanbul'dan gelirken, onu Ankara ve İzmir takip etti.

Gelecek planları ve yaygınlaştırma

Yetkililer, uygulamanın önümüzdeki aylarda tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması ve tanıtımının yapılması planlanıyor. Hedef, 2025 sonuna kadar 10 milyon aktif kullanıcıya ulaşmak. Uygulamanın ücretsiz olması ve kullanım kolaylığı sayesinde kısa sürede büyük bir kitleye hitap edeceği öngörülüyor. HAYAT 112, acil durum yönetiminde dijital dönüşümün önemli bir adımı olarak değerlendirilirken, toplumda afet bilinci ve hazırlık düzeyini artırması bekleniyor.

Etiketler:
hayat 112acil çağrımobil uygulamaafetitfaiyejandarma

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Çiftçi: 478 Örgüte 1.272 Operasyon Düzenlendi
Gündem

İçişleri Bakanı Çiftçi: 478 Örgüte 1.272 Operasyon Düzenlendi

11 dk önce

Genç hafızlara umre müjdesi: Esenler'de icazet sevinci
Gündem

Genç hafızlara umre müjdesi: Esenler'de icazet sevinci

11 dk önce

Kamu çalışanı annelere müjde: Kreşler 7/24 açık olacak
Gündem

Kamu çalışanı annelere müjde: Kreşler 7/24 açık olacak

11 dk önce

Türkiye savunmada oyun değiştirici ülke
Gündem

Türkiye savunmada oyun değiştirici ülke

21 dk önce