AHBAP Derneği'ne yönelik "yolsuzluk" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan dernek başkanı ve şarkıcı Haluk Levent'in şoförü İlker Çetin'in emniyet ifadesi ortaya çıktı. Çetin, ifadesinde Levent'in konser için gittiği Kıbrıs'ta kumar oynadığını ve kendisinin hesabından 2 milyon TL civarında jeton aldırdığını belirtti.
Şoförün ifadesindeki iddialar
İlker Çetin, ifadesinde Haluk Levent ile yaklaşık 3 yıldır şoför olarak çalıştığını ve bu süreçte kendisinden zaman zaman maddi yardım istendiğini öne sürdü. Çetin, "Haluk Levent, Kıbrıs'ta bir konser sonrasında kumar oynamak istedi. Benim telefonumdaki hesabı kullanarak 2 milyon TL değerinde jeton aldırdı. Daha sonra bu parayı bana geri ödedi" dedi.
Şoför ayrıca, AHBAP Derneği'nin maddi işlemlerinin düzensiz olduğunu ve bağışların doğrudan Levent'in özel hesaplarına aktarıldığını iddia etti. Çetin, "Ben sadece şoförlük yapıyordum ancak zaman zaman hesabıma para yatırılıp çekildiğini gördüm. Bunların bir kısmı dernek bağışlarıydı" şeklinde konuştu.
Soruşturmanın detayları
Soruşturma, AHBAP Derneği'nin bağış toplama ve harcama süreçlerinin şeffaf olmadığı iddialarıyla başlatıldı. Haluk Levent, 6 Şubat 2023 depremlerinde yardım çalışmalarıyla tanınırken, derneğe ait bazı harcamaların kişisel amaçlı kullanıldığı öne sürülüyor. Savcılık, Levent ve 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.
Kamuoyunun tepkisi
Olay, özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kişi, Levent'in yardımsever imajına gölge düştüğünü belirtirken, bazı hayranları ise soruşturmanın bir komplo olduğunu savunuyor. AHBAP Derneği'nin avukatı ise tüm iddiaları reddederek yasal sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.
Bu gelişmeler, vakıf ve derneklerin mali denetimlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, Türkiye'de yardım kuruluşlarının şeffaflık standartlarının uluslararası normlara uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Soruşturma devam ederken, Haluk Levent'in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.