CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, partisinde son günlerde tartışma konusu olan paralı figüran iddialarına yanıt verdi. Tekin, "Şeytanın aklına gelmeyecek bir şey, iki kişi bilebilir. Bu tuzak FETÖVARİ'dir. Partili olmak tamamen gönüllülüğe dayanır" ifadelerini kullandı. CHP'deki sözde paralı figüran yapılanmasına dair suçlamaları reddeden Tekin, bu tür söylemlerin partiyi itibarsızlaştırmayı amaçladığını söyledi.
Tekin'den Paralı Figüran İddialarına Sert Tepki
Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında CHP içindeki paralı figüran yapılanması iddialarını değerlendirdi. CHP'de görev almanın gönüllülük esasına dayandığını vurgulayan Tekin, "Hiç kimse bu partide para karşılığı figüranlık yapmaz. Bu iddialar tamamen asılsızdır. Şeytanın aklına gelmeyecek bir şey varsa, bunu iki kişi bilir. Bu tuzak FETÖVARİ'dir" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı, söz konusu iddiaların partinin birlik ve beraberliğini hedef aldığını belirtti.
Tekin, konuşmasının devamında partililere sahip çıkma çağrısı yaptı. "CHP, Türkiye'nin en köklü siyasi partilerinden biridir. Bu tür asılsız iddialarla partimizi yıpratmaya çalışanlara karşı uyanık olmalıyız" diye konuştu.
CHP'de Son Dönemdeki Tartışmalar
CHP'de son dönemde yaşanan paralı figüran tartışmaları, parti içi muhalefet ve iktidar arasında gerilime neden olmuştu. Özellikle sosyal medyada dolaşıma giren bazı iddialar, partinin disiplin yapısını sorgulamaya açmıştı. CHP Genel Merkezi ise bu iddiaları yalanlamış, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını duyurmuştu. Gürsel Tekin'in açıklamaları, tartışmaların alevlendiği bir dönemde geldi.
CHP'li yetkililer, partinin her zaman şeffaf ve demokratik bir yapıya sahip olduğunu savunuyor. Paralı figüran iddialarının ardında, CHP'nin yükselen oy oranını gölgeleme amacı olduğu ileri sürülüyor. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanması bekleniyor.