Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu eski polis Gökhan Ertok'un tanık ifadesi, dosyada daha önce bilinmeyen detayları gün yüzüne çıkardı. Ertok, ifadesinde ACA Bilişim'in sahibi Mehmet Aca ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, Aca'nın olaydaki rolü yeniden değerlendiriliyor.
Tanık ifadesinde öne çıkanlar
Gökhan Ertok, ifadesinde Mehmet Aca'nın Gülistan Doku cinayetiyle bağlantılı olabileceğine dair bazı ipuçları verdi. Ertok, Aca'nın olayın gerçekleştiği dönemde belirli kişilerle yoğun iletişim halinde olduğunu ve bu kişilerin soruşturma kapsamında arandığını iddia etti. Ayrıca, Aca'nın bilişim şirketi üzerinden bazı kayıtların silinmesine yardımcı olduğu yönünde duyumlar aldığını belirtti.
Dosyada yeni detaylar
Soruşturma dosyasına eklenen yeni belgeler, Ertok'un iddialarını destekler nitelikte. Belgelerde, Mehmet Aca'nın şirketinin olaydan kısa süre önce bazı sunucularını değiştirdiği ve bu sunucuların içindeki verilerin kurtarılamadığı belirtiliyor. Ayrıca, Aca'nın olay sonrası yurt dışına çıkış yaptığı ve bir süre Türkiye'ye dönmediği tespit edildi. Ancak Aca'nın savunması, tüm bu iddiaları reddediyor.
Bağlam ve arka plan
Gülistan Doku cinayeti, Türkiye'de geniş yankı uyandırmış ve adli süreç uzun süredir devam ediyor. Mehmet Aca, daha önce bazı davalarda tanık olarak yer almış ancak bu soruşturmada ilk kez bu kadar ağır iddialarla karşı karşıya. Uzmanlar, ifadenin soruşturmanın seyrini değiştirebileceğini belirtiyor. Özellikle bilişim şirketlerinin delillerle oynama potansiyeli, adli bilişim uzmanlarının dikkatini çekiyor.