Sultangazi'de yaşayan Fatma Ö., altın bozdurmak için gittiği kuyumcudan çıktıktan sonra evine doğru yola çıktı. Ancak yol boyunca kendisini takip eden kasklı bir motosikletli olduğunu fark etmeyen kadın, evinin önüne geldiğinde gaspçının saldırısına uğradı. Yaşanan o anlar, çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis, şüphelinin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı.
Olay Anı ve Güvenlik Kamerası Görüntüleri
Edinilen bilgilere göre, Fatma Ö. dün saat 15.30 sıralarında Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi'ndeki bir kuyumcuya giderek yaklaşık 50 bin lira değerindeki bileziklerini bozdurdu. Kuyumcudan ayrıldıktan sonra yürüyerek evine doğru ilerlemeye başlayan Fatma Ö.'nün, kendisini takip eden kasklı bir motosikletli olduğunu fark etmedi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, motosikletli şüphelinin kadını yaklaşık 500 metre boyunca adım adım takip ettiği ve bir ara sokakta durarak kadını beklediği görülüyor.
Fatma Ö., apartmanın girişine geldiğinde arkasından yaklaşan şüpheli, kadının elindeki poşeti çekerek almaya çalıştı. Yaşanan kısa süreli boğuşmanın ardından şüpheli, poşeti alarak motosikletiyle hızla uzaklaştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Fatma Ö., ifadesinde olayın şokunu yaşadığını ve şüphelinin yüzünü kask nedeniyle göremediğini söyledi.
Polisin Çalışmaları ve Şüphelinin Profili
Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin yaklaşık 25-30 yaşlarında, siyah montlu ve motosiklet kasklı olduğunu belirledi. Şüphelinin kullandığı motosikletin plakasının da bulunarak incelendiği öğrenildi. Yapılan araştırmada motosikletin çalıntı olduğu tespit edildi. Polis, şüphelinin yakalanması için çevredeki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı ve mobese kayıtlarından yola çıkarak şüphelinin kaçış güzergahını belirlemeye çalışıyor.
Mahalle sakinleri, olayın ardından korku ve endişe yaşadıklarını belirtti. Bazı vatandaşlar, özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan kişilerin kuyumcu gibi yerlerden çıkarken dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Polis ekipleri ise bölgede devriye sayısını artırdı ve benzer olayların yaşanmaması için vatandaşları uyardı.
Benzer Olaylar ve Güvenlik Önlemleri
Son dönemde İstanbul'da kuyumcudan çıkan vatandaşların takip edilerek gasp edilmesi olaylarında artış yaşanıyor. Güvenlik güçleri, bu tür olayların önüne geçebilmek için kuyumcuların çevresinde sivil polis ekipleriyle önlem alıyor. Ancak uzmanlar, vatandaşların da kendi güvenliklerini sağlamak için bazı tedbirler alması gerektiğini vurguluyor. Kuyumcudan çıkarken kalabalık ve ana caddeleri tercih etmek, mümkünse yanında bir yakını bulundurmak ve şüpheli bir durumda hemen polise haber vermek bu önlemlerin başında geliyor.
Fatma Ö.'nün yaşadığı olay, güvenlik kameralarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Görüntüler sayesinde şüphelinin kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Polis, olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatırken, şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.