TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Google, Türkiye Kamu Yönetiminde Yapay Zeka Dönüşümü İçin Yol Haritasını Açıkladı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Google, Türkiye Kamu Yönetiminde Yapay Zeka Dönüşümü İçin Yol Haritasını Açıkladı

Google, Türkiye'nin kamu yönetimi ve hizmetlerinde yapay zeka destekli dönüşümü hızlandırmak amacıyla 'Kamu için Yapay Zeka' politika yol haritasını ve google.org çatısı altında sağlanacak 2 milyon dolarlık yeni desteğini duyurdu. Şirket, bu adımla kamu sektöründe verimliliği artırmayı ve vatandaşlara daha hızlı hizmet sunmayı hedefliyor.

Yol Haritasının Detayları

Google'ın hazırladığı yol haritası, Türkiye'deki kamu kurumlarının yapay zeka teknolojilerini benimsemesi için somut adımlar içeriyor. Belgeye göre, öncelikli alanlar arasında veri yönetimi, dijital altyapı, insan kaynağı kapasitesinin artırılması ve etik yapay zeka çerçevesinin oluşturulması yer alıyor. Ayrıca, yerel kalkınma projelerinde yapay zeka kullanımına yönelik pilot uygulamalar da planlanıyor.

2 Milyon Dolarlık Destek Fonu

Google.org aracılığıyla sağlanacak 2 milyon dolarlık fon, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarına ve araştırma merkezlerine aktarılacak. Fon, yapay zeka tabanlı çözümler geliştiren projeleri destekleyerek, özellikle sağlık, eğitim ve afet yönetimi gibi kritik alanlarda dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor. Google yetkilileri, fonun Türkiye'deki dijital dönüşüme katkı sağlayacağını belirtti.

Bağlam ve Gelecek Beklentileri

Bu girişim, Google'ın dünya genelinde kamu sektöründe yapay zeka kullanımını teşvik etme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de kamu hizmetlerinin dijitalleşmesi son yıllarda hız kazanırken, özel sektörün desteği de bu süreci ivmelendiriyor. Uzmanlar, yapay zekanın kamu yönetiminde şeffaflığı artırabileceğini, ancak veri güvenliği ve etik konularında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Google'ın bu hamlesi, Türkiye'nin yapay zeka alanındaki ulusal stratejileriyle uyumlu bir adım olarak görülüyor.

Etiketler:
Googleyapay zekakamu yönetimiTürkiyedijital dönüşümGoogle.org

İlgili Haberler

Hakan Safi'den Suarez benzetmesi: 'Leblebi gibi gol atıyor
Siyaset

Hakan Safi'den Suarez benzetmesi: 'Leblebi gibi gol atıyor

9 dk önce

CHP Kadın Kolları'ndan Özgür Özel'e destek açıklaması
Siyaset

CHP Kadın Kolları'ndan Özgür Özel'e destek açıklaması

18 dk önce

Türk Kızılay Kanunu Teklifi TBMM Komisyonundan Geçti
Siyaset

Türk Kızılay Kanunu Teklifi TBMM Komisyonundan Geçti

20 dk önce

Ankara'da NATO Zirvesi: 6-12 Temmuz'da Kamuya Açık Etkinlikler Yasaklandı
Siyaset

Ankara'da NATO Zirvesi: 6-12 Temmuz'da Kamuya Açık Etkinlikler Yasaklandı

21 dk önce