TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Giresun'da 33 ev heyelan riski nedeniyle tahliye edildi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Giresun'da 33 ev heyelan riski nedeniyle tahliye edildi

Giresun'un Bulancak ilçesinde, mayıs ayının son günlerinde etkili olan şiddetli yağışların ardından oluşan heyelan tehlikesine karşı 33 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Yetkililer, riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların güvenli alanlara taşındığını ve çalışmaların titizlikle sürdüğünü aktardı.

Heyelan riski tespit edilen alanlar

Bulancak Kaymakamlığı ve AFAD ekiplerinin yaptığı incelemelerde, ilçeye bağlı bazı mahallelerde zemin kayması belirtileri gözlemlendi. Uzman ekipler tarafından yapılan değerlendirme sonucu, 33 konutun bulunduğu bölge, can güvenliği açısından riskli ilan edildi. Tahliye kararı, olası bir heyelan felaketini önlemek amacıyla alındı. Mahalle sakinleri, ekiplerin koordinasyonuyla evlerinden çıkarılarak, geçici barınma merkezlerine veya yakınlarının yanlarına yerleştirildi.

Yağışların etkisi ve alınan önlemler

Mayıs ayının son haftasında bölgede metrekareye düşen yağış miktarı, mevsim normallerinin üzerine çıktı. Bu durum, daha önce heyelan geçmişi olan alanlarda toprak kayması riskini artırdı. Valilik ve belediye ekipleri, tahliye edilen bölgelerde drenaj çalışmaları ve istinat duvarı yapımı gibi önlemleri hayata geçiriyor. Ayrıca, bölgedeki diğer noktalar da sürekli olarak izleniyor. Vatandaşların şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmeleri istendi.

Yetkililer, tahliye edilen hanelerde yaşayanların ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın devreye girdiğini belirtti. Gıda, giyim ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtılırken, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların tahliyesinde özel ekipler görev aldı.

Geçtiğimiz yıllarda da benzer afetler yaşayan Giresun'da, heyelan riski her mevsim gündemde. Bölgenin coğrafi yapısı ve eğimli arazileri, yoğun yağışlarla birleşince heyelan tehlikesini kaçınılmaz kılıyor. Uzmanlar, iklim değişikliğinin bu tür olayların sıklığını artırabileceği uyarısında bulunuyor.

Yerel yönetimler, kısa vadeli çözümler yerine uzun vadeli yapısal önlemlerin önemine dikkat çekiyor. Bu kapsamda, riskli bölgelerde yapılaşmanın kontrol altına alınması ve doğal afetlere dayanıklı konut projelerinin desteklenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Giresun'da heyelan riski nedeniyle 33 evin tahliyesi, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve erken uyarı sistemlerinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Yetkililer, sürecin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm imkânların seferber edildiğini ifade etti.

Etiketler:
heyelanGiresuntahliyeBulancakdoğal afet

İlgili Haberler

Antalya'da dehşet: Şahıs üzerine benzin döküp kendini iş yerine kilitledi
Gündem

Antalya'da dehşet: Şahıs üzerine benzin döküp kendini iş yerine kilitledi

3 dk önce

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Batuhan Alp'in son görüntüleri ortaya çıktı
Gündem

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Batuhan Alp'in son görüntüleri ortaya çıktı

5 dk önce

Citroen Türkiye'de C3 ve DS3 Modelleri Güvenlik Nedeniyle Geri Çağrılıyor
Gündem

Citroen Türkiye'de C3 ve DS3 Modelleri Güvenlik Nedeniyle Geri Çağrılıyor

7 dk önce

Buca Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonunda 4 yeni gözaltı: Toplam 54 şüpheli
Gündem

Buca Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonunda 4 yeni gözaltı: Toplam 54 şüpheli

7 dk önce