TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Giresun 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış İlanı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Giresun 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış İlanı

Giresun 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, bir taşınmazın icra yoluyla satışına karar verdi. Satış ilanı, Resmî Gazete’de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu. İlan, borç nedeniyle haczedilen bir gayrimenkulün açık artırma usulüyle satılacağını belirtiyor.

Satışa Çıkarılan Taşınmazın Detayları

Satışa konu taşınmaz, Giresun il sınırları içerisinde yer almaktadır. Mahkemenin verdiği karara göre, taşınmazın muhammen kıymeti belirlenmiş ve satış şartnamesi ilan edilmiştir. İlgilenenler, satış dosyasındaki belgeleri Mahkeme Kalemi’nde inceleyebilir.

Açık Artırma Tarihi ve Şartları

Açık artırma, ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren belirli bir süre sonra gerçekleştirilecektir. Birinci artırma, belirtilen gün ve saatte başlayacak; bu artırmada taşınmazın tahmin edilen değerin %50’sine ve rüçhanlı alacaklılar için %10’una ulaşılması halinde ihale yapılacaktır. İlk artırmada satılamazsa, ikinci artırma yapılacaktır. İhaleye katılmak isteyenlerin, belirtilen teminatı yatırması ve kimlik bilgilerini ibraz etmesi gerekmektedir.

Satışın Hukuki Boyutu

İcra ve İflas Kanunu kapsamında yürütülen bu satış işlemi, borçluya ait taşınmazın paraya çevrilmesini amaçlamaktadır. Satış sonucu elde edilen gelir, borçlunun alacaklılarına dağıtılacaktır. Mahkeme satış memurluğu, ihalenin şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli tüm tedbirleri almıştır.

Bağımsız Değerlendirme

Bu tür satış ilanları, adliyenin hukuki süreçleri işletme biçimini yansıtır. İlanın Resmî Gazete’de yayımlanması, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve ihaleye katılımın artırılması açısından önemlidir. Ancak benzer ilanlar çoğu zaman geniş kitlelerce takip edilmez. Bu nedenle, ilgili tarafların satış şartnamesini dikkatlice incelemesi ve yasal haklarını koruması önerilir.

Etiketler:
GiresunSulh Hukuk Mahkemesisatış ilanıicraaçık artırma

İlgili Haberler

Özgür Özel: Bundan sonra onlar düşünsün
Siyaset

Özgür Özel: Bundan sonra onlar düşünsün

7 dk önce

İmamoğlu duruşmasında kulis: 3 senaryo ve 9 Temmuz kritiği
Siyaset

İmamoğlu duruşmasında kulis: 3 senaryo ve 9 Temmuz kritiği

10 dk önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bulgaristan Başbakanı Radev ile kritik görüşme
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bulgaristan Başbakanı Radev ile kritik görüşme

11 dk önce

CHP'de 21 il başkanlığı ataması yapılamadı
Siyaset

CHP'de 21 il başkanlığı ataması yapılamadı

11 dk önce