TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Giray Altınok'tan Deniz Göktaş'a destek: Sosyal medya hesabını değiştirdi

✍️ TercihHaber 📖 3 dk okuma
Giray Altınok'tan Deniz Göktaş'a destek: Sosyal medya hesabını değiştirdi

YouTube'da yayınladığı stand-up gösterisi sonrası 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanan komedyen Deniz Göktaş'a destek dalgası büyüyor. Son olarak 'Prens' dizisiyle tanınan ünlü oyuncu ve senarist Giray Altınok, sosyal medya hesabında dikkat çekici bir değişiklik yaparak Göktaş'a desteğini gösterdi. Altınok, Twitter'da profil fotoğrafını ve kullanıcı adını Göktaş'ın lehine değiştirdi.

Giray Altınok'un hamlesi

Giray Altınok, Twitter hesabının profil fotoğrafını Deniz Göktaş'ın tutuklanmadan önceki bir fotoğrafı ile değiştirirken, kullanıcı adını da 'denizgoktas' olarak güncelledi. Biyografi bölümünde ise 'Stand-upçı, yazar, komedyen' ibaresine yer verdi. Altınok bu hamlesiyle, Göktaş'ın yanında olduğunu ve mesajını daha geniş kitlelere duyurmak istediğini sinyalledi. Oyuncu, herhangi bir yazılı açıklama yapmazken, paylaşımlarına da ara verdi.

Altınok'un bu hareketi, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Kısa sürede binlerce beğeni ve yorum alan profil değişikliği, Göktaş'a destek verenler tarafından takdirle karşılanırken, muhalif kesimlerden de eleştiriler geldi. Altınok'un sevenleri, oyuncunun cesur duruşunu desteklediklerini belirtti.

Sanat dünyasından tepkiler sürüyor

Giray Altınok, Deniz Göktaş'a destek veren tek ünlü isim değil. Geçtiğimiz günlerde şarkıcı Haluk Levent, oyuncu Özgür Ozan ve tiyatrocu Celal Kadri Kınoğlu gibi birçok sanatçı, sosyal medya hesaplarından Göktaş'ın serbest bırakılmasını talep eden paylaşımlar yapmıştı. Ayrıca, aralarında akademisyen ve gazetecilerin de bulunduğu geniş bir kitle, Göktaş'ın tutuklanmasını ifade özgürlüğüne müdahale olarak değerlendirerek tepki gösteriyor.

Deniz Göktaş, 4 Şubat 2025'te yayınladığı videoda Türkiye'nin siyasi ve toplumsal meselelerine dair eleştirilerde bulunmuştu. Videoda özellikle muhalefet partilerine yönelik sert ifadeler kullanan Göktaş, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlere neden oy vermemeleri gerektiğini anlattığı' iddia edilen bir skeçle gündeme gelmişti. Videoda Göktaş, 'CHP'ye oy veren gençlerin kendilerini kandırdığını' söylemiş ve partiyi 'sahipsiz' olarak nitelendirmişti. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış ve Göktaş, 6 Şubat'ta gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Tutuklama kararı, sanat camiasında ve muhalefet çevrelerinde infial yarattı.

Tutuklama süreci ve yasal boyut

Deniz Göktaş, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklandı. Avukatları, müvekkillerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunurken, iddianame hazırlıkları sürüyor. Göktaş'ın avukatlarından yapılan açıklamada, tutuklamanın hukuka aykırı olduğu ve bir an önce serbest bırakılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, Göktaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu ancak moralinin düşük olduğu ifade edildi.

Olay, Türkiye'de ifade özgürlüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları, Göktaş'ın tutuklanmasını 'sansür' olarak nitelerken, iktidar cephesinden yapılan açıklamalarda ise 'hiçbir vatandaşın hukukun üstünde olmadığı' vurgusu yapıldı. İçişleri Bakanı, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, 'Herkes kanun önünde eşittir. Kimse ayrıcalıklı değildir' dedi.

Deniz Göktaş'ın tutuklanması, sadece Türkiye'de değil, uluslararası kamuoyunda da yankı uyandırdı. Birçok yabancı basın organı, olayı 'komedyenin tutuklanması' başlığıyla duyurdu. Uluslararası Af Örgütü gibi insan hakları örgütleri de Göktaş'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Son olarak Sanat ve Kültür Emekçileri Sendikası (SAN-KA), Deniz Göktaş'a destek amacıyla bir basın açıklaması düzenleyeceklerini duyurdu. Açıklama, önümüzdeki günlerde İstanbul'da yapılacak. Göktaş'a destek kampanyaları ise sosyal medyada hızla yayılıyor.

Etiketler:
Deniz GöktaşGiray Altınoktutuklamasansürifade özgürlüğüstand-up

İlgili Haberler

İstanbul'da perşembe günü kuvvetli sağanak uyarısı: Sel ve su baskını riski
Siyaset

İstanbul'da perşembe günü kuvvetli sağanak uyarısı: Sel ve su baskını riski

4 dk önce

Yaralı Yavru Karga 'Zeytin', Konyaaltı Belediyesi'nin Şefkatli Ellerinde
Siyaset

Yaralı Yavru Karga 'Zeytin', Konyaaltı Belediyesi'nin Şefkatli Ellerinde

10 dk önce

İzmir Buca'da orman yangınına gözaltı ve tutuklama
Siyaset

İzmir Buca'da orman yangınına gözaltı ve tutuklama

19 dk önce

Tanju Özcan: Bütün bu davanın ana yemeği benim
Siyaset

Tanju Özcan: Bütün bu davanın ana yemeği benim

22 dk önce